Nemški novinarki spoznavali Ptuj - visitptuj.eu

NEMŠKI NOVINARKI SPOZNAVALI PTUJ V SKLOPU ŠTUDIJSKE TURE ZGODOVINSKIH MEST SLOVENIJE

Sobotni popoldan smo namenili raziskovanju ptujske zgodovine in turistične ponudbe v družbi nemških novinark v sklopu študijske ture Zgodovinskih mest Slovenije.


V Grand Hotelu Primus sta spoznali rimsko obarvano wellness ponudbo in se posladkali s Primusovo tortico ter prekmursko gibanico.

Na Ptujskem gradu so ju navdušili NAJ eksponati muzejskih zbirk (tibia, tapiserije, turkerije, pustni liki) ter fotogeničen razgled na ptujske rdeče strehe in okolico.

Sprehod skozi mestne ulice je ob bogati zgodovini mesta in znamenitostih ponudil slastne praline čokoladnice XOCOC.

Obiskali smo še Salon umetnosti in v Hotelu Mitra podrobneje spoznali mitraizem ter vinsko tradicijo Ptuja v Osterbergerjevi kleti.

Pred odhodom sta ob poživljajočem čaju in domačih piškotih poklepetali z lastnikoma Muzikafeja o njuni zgodbi.

Ujeli sta krasen sončni zahod in se podali novim doživetjem naproti.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih