O Ptuju - visitptuj.eu

Ptuj je presenečenje severovzhodne Slovenije in najstarejše slovensko mesto. Sprehod po njem vas popelje mimo rimskih spomenikov do prečudovitih pročelij srednjeveških stavb. Tlakovane ulice in trgi vodijo do enega najbolj veličastnih gradov v Sloveniji, od koder se pogled razprostira na mozaik opečnatih streh srednjeveških stavb, samostanov in cerkva.

Ptuj ponuja kulturna doživetja 365 dni v letu. Kurentovanje najdemo na lestvici najboljših 10 karnevalov na svetu, pomlad zaznamujeta Salon Sauvignon in Dobrote slovenskih kmetij. Poletje diha s festivalom sodobne umetnosti Art Stays, z glasbenim festivalom Arsana in z Dnevi poezije in vina, pa tudi z rimskimi igrami ter srednjeveškimi prikazi in tradicionalnimi sejmi. Jesen je zapisana vinskim dogodkom, december je praznično pravljičen.

Je tudi kraj, kjer lahko uživate v sadovih tisočletnega znanja vinarstva in kletarstva ter brbončice razvajate z okusnimi tradicionalnimi in sodobnimi jedmi s sestavinami lokalnega izvora.

Naravne lepote okolice vabijo ptice in jadralce na Ptujsko jezero, največje jezero v Sloveniji, športniki in ljubitelji narave pa ponujajo čudovite razglede tako ob nabrežju Drave kot tudi v zaledju mesta in okoliških hribih ter vinogradih.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih