Prometne povezave - visitptuj.eu

Ptuj leži na severovzhodu Slovenije, ob glavnih prometnih povezavah, zato je enostavno dostopen ne le iz Slovenije, pač pa tudi iz okoliških držav – Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije.

Na Ptuj z avtomobilom

Ptuj leži na križišču dveh evropskih prometnic. Najugodnejše prometne povezave do Ptuja so cestne, saj mesto leži na križišču dveh evropskih prometnih osi: Dunaj – Gradec – Zagreb in Trst – Ljubljana – Budimpešta. Vsa ta mesta pa imajo tudi mednarodna letališča.

.

Oddaljenost Ptuja od nekaterih evropskih mest:
Ljubljana: 130 km
Dunaj: 280 km
Zagreb: 95 km
Budimpešta: 330 km
Gradec: 95 km

Na Ptuj z vlakom

Enostavno, sproščeno in prijetno doživetje je obisk najstarejšega slovenskega mesta z vlakom. Železniška postaja se nahaja le nekaj sto metrov iz mestnega središča.

.

Železniška postaja Ptuj
Osojnikova 2
2250 Ptuj
T: +386 (0)2 292 46 22
Informacije o železniških povezavah: www.slo-zeleznice.si

Na Ptuj z avtobusom

Brezskrben obisk Ptuja je mogoče doživeti tudi z avtobusom. Ptujska avtobusna postaja, ki se nahaja v neposredni bližini mesta, je dobro povezana z medkrajevnimi in mednarodnimi avtobusnimi linijami. Skozi Ptuj vodijo tudi nekatere mednarodne avtobusne linije nizkocenovnega avtobusnega prevoznika Flixbus.

Avtobusna postaja Ptuj
Osojnikova cesta 11
2250 Ptuj

.

Delovni čas
Odprto od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure.
Zaprto ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Informacije o voznih redih: https://arriva.si/
T: +386 (0)2 7711 491
E: info@arriva.si

Informacije o mednarodnih nizkocenovnih avtobusnih povezavah Flixbusa: https://www.flixbus.de/fernbus/ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih