Popotovanje po mestu tisočletne vinske kulture - visitptuj.eu

Popotovanje po mestu tisočletne vinske kulture 

Nepozabno doživetje za ljubitelje vina, tradicije, zgodovine in kulinarike, skozi katerega boste ob lokalnem turističnem vodniku odkrivali vinske zgodbe najstarejšega slovenskega mesta. Podaljšajte svoj obisk in se na gurmansko razvajanje podajte tudi na bližnje posestvo izbranega vinogradnika.

Info

PTUJSKO ENOGASTRONOMSKO DOŽIVETJE

REZERVACIJE + INFORMACIJE

TIC Ptuj
Mestni trg 4, 2250 Ptuj
T: +386 2 779 60 11
E: info@visitptuj.eu

Ena ženska naliva drugi ženski kozarec vina.

Enogastronomsko doživetje vključuje spoznavanje, raziskovanje in doživljanje bogate, večtisočletne tradicije vinske kulturne dediščine Ptuja. Popelje vas vse od začetka vinske kulture Keltov in hedonističnih Rimljanov, preko kletarske tradicije menihov srednjeveškega mesta Pettau do meščanskih ptujskih vinskih trgovcev v obdobju secesije in današnjega Ptuja, skozi odstiranje skrivnosti najstarejše vinske kleti na Slovenskem, spoznavanje lokalnih vinskih sort in doživetje posebne pokušine vina v temi rovov pod Ptujskim gradom. Bogato popotovanje po mestu tisočletne vinske kulture lahko nadaljujete z obiskom posesti bližnjega vinogradnika, kjer boste prišli v stik z zemljo, trto in vinogradniškimi izkušnjami gostitelja.


Kako poteka doživetje:

S parkirišča pod Ptujskim gradom vstopimo v skrivnostne rove pod grajskim gričem in degustiramo izbrana vrhunska vina v popolni temi ter tišini. Tako boste zaznali in začutili vino v popolnoma drugačni dimenziji.

Mimo hiš slovitih vinskih trgovcev prispemo do vinske kleti in vinoteke Osterberger v najstarejšem ptujskem hotelu, Hotelu Mitra, kjer nas čaka predstavitev več tisočletij stare vinske kulture na Ptuju.

Raziskovanje posebnosti vin nadaljujemo v mestnem vinogradu pod Ptujskim gradom, v samem srcu mesta Ptuj. Srečali se boste s tradicijo poteka trgatve, občutili vino kot steber mestne identitete ter si postregli iz košarice lokalnih dobrot.

Sprehod skozi mestne ulice nas vodi do Minoritskega samostana in naprej do Ptujske kleti, najstarejše slovenske kleti, kjer si ogledamo vinsko zakladnico – arhiv z najstarejšim slovenskim vinom.


 

Okusna jed.

 

Časovnica doživetja

Program v starem mestnem jedru Ptuja traja 3,5 ure, okvirno med 10.00 in 13.30 uro, po dogovoru lahko tudi popoldan med 13.00 in 16.30 uro (po dogovoru so možni tudi drugi termini).
Izhodišče: parkirišče pod Ptujskim gradom ali vhod v rove pod gradom.

Celodnevni izlet združuje program vseh točk obiska v starem mestnem jedru Ptuja.

Cena programa*

  • 99,00 € po osebi pri minimalno 9 osebah
  • 179,00 € po osebi pri 3 do 8 osebah
  • 232,00 € po osebi pri minimalno 2 osebah

*minimalno 2 osebi

Mlada gospodična pije kozarec vina.

 

PODALJŠAJTE SVOJE DOŽIVETJE

Bogato popotovanje po mestu tisočletne vinske kulture lahko podaljšate z obiskom posesti bližnjega vinogradnika, kjer boste prišli v stik z zemljo, trto in vinogradniškimi izkušnjami gostitelja.

 

Podaljšajte svoj obisk

Podaljšajte svoj obisk z raziskovanjem turistične ponudbe najstarejšega slovenskega mesta.

Izbirajte med raznolikimi možnostmi namestitev: od wellness hotela 4*Superior, mestnih hotelov, butičnih namestitev in hostlov do zasebnih sob, mobilnih hišk ter kampa.


Rezervacije in informacije

TIC Ptuj, Mestni trg 4, 2250 Ptuj

+386 2 779 60 11
info@visitptuj.eu


 

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih