Maribor - visitptuj.eu

DOM NAJSTAREJŠE VINSKE TRTE

Maribor, prestolnica Štajerske in tretja najboljša evropska destinacija leta 2023, se nahaja v objemu zelenih pohorskih gozdov in slikovitih vinorodnih gričev. Hkrati se mesto, kjer domuje najstarejša trta sveta, ponaša z nazivom najboljše kulinarične destinacije 2023!

450-letna vinska trta, ki raste v najstarejšem predelu Maribora, simbolizira odlične lokalne ponudnike – med njimi tudi mednarodno priznane vinarje in chefe z Michelinovimi priporočili – ter vabi na edinstvena gastronomska doživetja.

Ste za petzvezdični rock `n` roll okusov? Bogato vinogradniško dediščino mesta je moč doživeti v Hiši Stare trte, zakladnici z več kot 200 etiketami najboljših štajerskih vin, in v bližnjem digitaliziranem Muzeju najstarejše trte na svetu. V mestu skozi vse leto prirejajo dogodke v čast svoji Guinnessovi rekorderki – od spomladanske protokolarne rezi in vrhunskega gastronomskega dogodka Žametna večerja med vinogradi, poletnih vinskih večerov na Lentu, jesenskega Festivala Stare trte s svečano trgatvijo, do priljubljenega največjega martinovanja v Sloveniji.

Maribor je tudi središče vrhunske kulturne ponudbe ter odlično izhodišče za aktivnosti na prostem.

Odkrijte in doživite Maribor! VEČ


Vir fotografij: visitmaribor.si

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih