3 dnevi na Ptuju - visitptuj.eu

1. dan: Raziskovanje mesta začnite z najlepšim pogledom na mesto – pri Ptujskem prstanu ob peš mostu ali z jutranjo kavo v kavarni Kipertz hotela Mitra. Povzpnite se na Ptujski grad in si oglejte zbirke nacionalnega pomena ter uživajte v pogledu na rdeče strehe celotnega mesta. Sprehodite se do arheološkega najdišča Panorama, potem pa obiščite še Dominikanski samostan. Privoščite si kulinarični meni Okusi Ptuja v eni izmed 7 izbranih ptujskih restavracij, nato pa si oglejte še Orfejev spomenik, Mestni stolp, cerkev sv. Jurija, Kurentovo hišo in Salon umetnosti. Uživači si nato privoščite še kavo na Slovenskem trgu z enim izmed najlepših razgledov na čudovita pročelja mesta. Ljubitelji umetnosti obiščite še Galerijo mesta Ptuj, Galerijo Luna ali Miheličevo galerijo, ljubitelji vina pa Ptujsko vinsko klet, vinoteko Kobal ali vinoteko Osterberger v hotelu Mitra.

Info o ogledu

rimski in srednjeveški biseri Ptuja

večerni mestni utrip

uživanje v naravnih znamenitostih

najboljše iz okolice

2. dan: Dan začnite na Mestnem trgu, kjer vas čaka odlična priložnost za kavico in sladico s pogledom na čudovito mestno hišo. Oglejte si še Minoritski samostan, nato pa se odpravite na ogled bazilike na Ptujski Gori. Priporočamo tudi kosilo v restavraciji Špajza na Bregu ter obisk gradu Štatenberg pri Makolah. Ob vrnitvi na Ptuj se sprostite v umetniški atmosferi kavarne Muzikafe ali Kavarne Bodi ter preživite večer z razvajanjem v Termah Ptuj.

3. dan: Okolica Ptuja nudi tudi uživanje v neokrnjeni naravi. Sprehodite se okrog Ptujskega jezera (13 km), vmes pa se ustavite pri opazovalnici ptic in obiščite krajinski park Šturmovci, zaščiten pod Naturo 2000. Če v pogledu na naravo bolj uživate med vožnjo, se usedite na turistično ladjico Čigra, ki vas bo popeljala po Ptujskem jezeru, nato pa si privoščite kosilo na terasi Gostilne Ribič s pogledom na reko Dravo. Po kosilu obiščite še katero izmed ptujskih vinotek ali se odpeljite v zaledje Ptuja, med očarljive vinograde Haloz ali Slovenskih goric.

Podobni ogledi in doživetja

1 dan na Ptuju
5 dni na Ptuju
Po mestu in okolici
Vodeni ogledi in izleti

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih