NA MESTNI VRH S KOLESOM - visitptuj.eu

Na Mestni Vrh s kolesom 

Idilična pot na ptujsko podeželje med vinogradi in sadovnjaki preseneča s panoramskimi razgledi na najstarejše slovensko mesto. Ob postankih za razvajanje z lokalnimi vini in domačo kulinariko ponuja številne zanimivosti: od rimskega kampa, vinogradniškega muzeja do železniškega parka in druge kulturne dediščine.

Info

NA MESTNI VRH S KOLESOM

REZERVACIJE + INFORMACIJE

TIC Ptuj
Mestni trg 4, 2250 Ptuj
T: +386 2 779 60 11
E: info@visitptuj.eu

 

Mestni Vrh je odlična izbira za raziskovanje ptujskega zaledja peš, s kolesom, predvsem pa e-kolesom, saj so vzponi veliko lažji.

Prednost doživetja je zagotovo spremstvo lokalnega turističnega vodnika, ki vas bo popeljal skozi pomembne mejnike ptujske zgodovine ter vam približal številne zanimive zgodbe in atraktivne lokacije Mestnega Vrha.

Doživetje je obogateno z obiskom Vinogradniškega muzeja Stara preša s pogostitvijo lokalnih vin in sokov ter okusne gibanice.


 

 

 

Kako poteka doživetje:

  • Srečanje z lokalnim turističnim vodnikom
  • Prevzem e-koles (če ga najamete pri nas)
  • Kratek ogled srednjeveškega centra Ptuja s kolesi
  • Vožnja do Mestnega Vrha po kolesarski Poti na Mestni Vrh skozi primestna naselja, gozdove, sadovnjake in slikovite vinograde
  • Postanki ob poti in uživanje ob lepih razgledih ter zanimivih zgodbah iz lokalnega okolja
  • Obisk Vinogradniškega muzeja Stara preša, ki vključuje predstavitev muzeja in ponudnikov Društva vinogradnikov in sadjarjev Osrednje Slovenske gorice. Ob kozarcu vina ali domačega soka se boste okrepčali z okusno gibanico.
  • Spust proti mestu skozi slikovito obrobje Ptuja

 

Časovnica doživetja:

Program Na Mestni Vrh s kolesom traja predvidoma 3 ure. Pričetek pa je po dogovoru.
Izhodišče: parkirišče Zadružni trg ali TIC Ptuj.

Cena programa z lastnimi kolesi*:
35,00 € po osebi za 6-10 oseb
50,00 € po osebi za 4-5 oseb
70,00 € po osebi za 2-3 osebe

*Program izvajamo pri minimalno 2 osebah. Cena ne vključuje najema e-koles.

Za skupine nad 10 oseb pripravimo personalizirano ponudbo. Za pripravo ponudbe nas prosimo kontaktirajte preko e-pošte: info@visitptuj.eu.

Možnost najema e-koles:
Mestno e-kolo: 40,00 € po osebi
Gorsko e-kolo: 47,00 € po osebi

 

Podaljšajte svoj obisk na Ptuju

Podaljšajte svoj obisk z raziskovanjem turistične ponudbe najstarejšega slovenskega mesta.

Izbirajte med raznolikimi možnostmi namestitev: od wellness hotela 4*Superior, mestnih hotelov, butičnih namestitev in hostlov do zasebnih sob, mobilnih hišk ter kampa.


Rezervacije in informacije

TIC Ptuj, Mestni trg 4, 2250 Ptuj

+386 2 779 60 11
info@visitptuj.eu


 

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih