BOBNARJI NA GRADU - visitptuj.eu

BOBNARJI NA GRADU

7. oktobra 2023, Ptujski grad

Prihajajočo jesensko soboto, 7. oktobra 2023, se bomo na Ptuju greli z dobrimi jedmi in čarobnimi napitki priljubljenih ponudnikov Odprte kuhne ter se prepustili ritmu bobnov na dobrodelnem dogodku Bobnarji na gradu.


Bobnarji so na gradu prvič zabobneli lani. Vračajo se, da ponovno navdušijo in počastijo 130 let Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož, ko se bo z zgornjega dvorišča Ptujskega gradu razlegalo bobnenje v rokovskih ritmih v okviru dobrodelnega dogodka. Število mest je omejeno na 500.

  • Od 10.00 se boste lahko na delavnici Sokijeve bobnarske šole preizkusili v bobnanju,
  • ob 12. uri pa prisluhnili ptujski rock zasedbi Hudobni Volk ter skupini The Rocktors, s katero bo v živo zaigralo več kot 30 bobnarjev vseh generacij iz celotne Slovenije.

Na dobrodelnem dogodku zbrana sredstva bodo namenjena otrokom oziroma glasbenim šolam poplavljenih območij.

Za popestritev si lahko ogledate tudi največjo zbirko historičnih glasbil na Slovenskem, ki domuje na Ptujskem gradu [Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož].

Za potešitev žeje bo poskrbela Kavarna Bodi. 


VSTOPNICE:

V obtoku bo le petsto kart, zato si svojo zagotovite čim prej. Karta nima cene, za karte sprejemajo prostovoljne prispevke. Vstopnice lahko dobite že ta četrtek, med 19.00 in 21.00, v avli Hotela Mitra, v petek, med 12.00 in 14.00, na isti lokaciji ter – kar bo ostalo – v soboto, od 9.00, pri stojnici Sokijeve glasbene šole.


Organizator: Marko Soršak Soki v sodelovanju z Mihaelom Tošem Toschem, Mestno občino Ptuj, Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož in Zavodom za turizem Ptuj


UTRINKI LANSKEGA DOGODKA

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih