Poletni rimski piknik - visitptuj.eu

Poletni rimski piknik

8. 7. 2023, 12.00–16.00

Piknik v slogu starih Rimljanov. Druženje ob izbranih rimskih dobrotah.


Hrana v antičnem času ni bila razumljena le kot nujna dobrina za preživetje, ampak je skupaj z vinom predstavljala pomemben element družabnega in duhovnega življenja.

V prijetnem rimskem ambientu vas bo ob 12.00 pričakala bogato obložena rimska miza, nato vas bomo tekom dneva razvajali še s peko rib, žarom, rimskim kruhom in sladicami.

Brezskrbno boste uživali v hrani, sproščenem klepetu in rimskem programu kar v naravi na odeji. Za pristno rimsko počutje si boste lahko nadeli tudi togo.

Mali nadebudneži pa bodo spoznavali skrivnosti starega Rima na animacijah za otroke, z ogledom risanke in poslušanju zgodbice iz knjige Mi Rimljani.


Predprodaja vstopnic*

Od 31. 5. 2023 dalje

  • odrasli 30 €
  • družinska (2 odrasla + otroci) 76 €
  • otroci: 10 €

* Cena vključuje hrano in pijačo. Nakup karte zagotavlja sedišče na dogodku.  Z nakupom karte potrjujete oba datuma dogodka: sobota, 8. 7. 2023 in morebitni rezervni termin 9. 7. 2023. Rezervacije kart niso možne.

Število mest je omejeno.


Dogodek poteka v sodelovanju Društvom Poetovio LXIX – Društvo za rimsko zgodovino in kulturo Ptuj in Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta.

Foto: Marcela Krničar in arhiv Zavoda za turizem Ptuj (Slika je simbolična.)

Info

DATUM

Sobota, 8. 7. 2023, 12.00 – 16.00

PIKNIK V SLOGU STARIH RIMLJANOV

CENA

odrasli 30 €, družinska (2 odrasla + otroci) 76 €, otroci: 10 € (vključuje hrano in pijačo)

PREDPRODAJA KART

nakup kart v TIC Ptuj, Mestni trg 4, 2250 Ptuj, od 31. 5. dalje (rezervacije niso možne)

LOKACIJA

Rimski kamp Poetovio, Štuki 23, 2250 Ptuj

VEČ INFORMACIJ

Društvo za Rimsko zgodovino in kulturo Ptuj
E: info@rimskeigre.si
in
TIC Ptuj, Mestni trg4, 2250 Ptuj
T: +386 (0)2 779 60 11
E: + info@visitptuj.eu

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih