Kurentova hiša - visitptuj.eu

Vsaka država – tudi Slovenija – se ponaša s svojimi vidnimi kulturnimi objekti in posamezniki, ki so ponesli njeno ime prek narodnih meja. Med njimi je tudi tradicionalni lik kurenta/koranta, ki ni prepoznaven samo doma, na ptujskem območju, temveč tudi širom Slovenije in sveta.

Odprtje KURENTOVE HIŠE predstavlja in postavlja kurenta/koranta na pomembno mesto zgodovinskega pomena. Je plod prizadevanj zainteresiranih društev, ki ohranjajo tradicijo kurenta/koranta in njegovega obredja. Idejni pobudnik in realizator Kurentove hiše je Zveza društev kurentov, ki združuje 25 društev s prek 1.100 člani.

O poglobljenem pomenu izvajanja obredja, ki se je na Dravskem in Ptujskem polju ter v Halozah in Slovenskih Goricah ohranilo iz pradavnine do današnjih dni, se obiskovalci podučite z uporabo najnovejših modernih tehnologij. Kurenta/Koranta spoznavate na interaktiven, individualiziran ter globalno prepoznaven način, medtem ko je kulturna dediščina predstavljena doživljajsko in inovativno, s čimer jo učinkovito ohranjamo za naslednje rodove.


ODPIRALNI ČAS

Kurentova hiša je odprta od 12.00 do 18.00. Ob torkih je Kurentova hiša zaprta.
Ob praznikih je Kurentova hiša odprta od 12.00 do 18.00.

Ogled je hkrati omogočen 15 osebam.

Naprošamo vas, da pred obiskom Kurentove hiše na spletu preverite zasedenost želenega termina in nato kupite vstopnico v terminu, ki vam najbolj ustreza.


SPLETNI NAKUP VSTOPNIC

Pred obiskom Kurentove hiše na spletu preverite zasedenost želenega termina tukaj in nato kupite vstopnico v terminu, ki vam najbolj ustreza.

Vstopnice je možno kupiti vnaprej preko spleta.

Lahko se oglasite v Kurentovi hiši ali na TIC Ptuj, kjer vam bomo pomagali rezervirati prosti termin za ogled.


Kontakt

http://zveza-kurentov.si/

info.zveza.kurentov@gmail.com
051 650 884

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih