Mestni kino Ptuj - visitptuj.eu

Izbrane filmske dobrote

Mestni kino Ptuj ima dolgo zgodovino in s svojimi 120 leti velja za najstarejše aktivno kino prizorišče v Sloveniji. Je eden od pobudnikov in gonilnih členov Art kino mreže, ki povezuje slovenske prikazovalce kakovostnega in umetniškega filma. Čeprav popularne uspešnice ostajajo del programa ptujskega kina, se lahko pri njih na lastne oči prepričate, da odličnih filmov ne snemajo samo v Hollywoodu oziroma še bolje, tistih najboljših sploh ne.

Kljub sodobni tehnični opremi sta tako velika kot mala dvorana obdržali svojo romantično retro podobo.

Domačna mala dvorana s 30-50 sedeži je bila opremljena s pomočjo ljubiteljev in obiskovalcev kina, ki so podarili stare naslanjače, kavče, preproge, luči. Deluje kot udobna dnevna soba, v kateri lahko posedite tudi v prijetni filmski čitalnici in si ogledate retro zbriko DVD-jev.


VIRTUALNI SPREHOD PO KINU

Da lahko enega najstarejših še aktivnih kino prizorišč na svetu občudujete po vsem svetu, vabljeni k ogledu 360-stopinjskega posnetka Mestnega kina Ptuj.


Foto: Stanko Kozel, Vlasta Merc, Albin Bezjak

Info Odpri zemljevid

najstarejši aktivni kino v državi

romantična retro podoba

izbrani umetniški filmi

priljubljene filmske uspešnice

Kontakt

Cvetkov trg 1
2250 Ptuj
T: +386 (0)2 749 32 50
E: nina.milosic@cid.si
W: www.kinoptuj.si

Dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih