Razstava Ruth Korthof - visitptuj.eu

Razstava Ruth Korthof

Beauty from brokenness” – Exclusive art out of recycled materials

Otvoritev razstave Ruth Korthof bo 2. 9. 2022 ob 18.00 v Galeriji Luna

Ruth Korthof, nizozemska umetnica, se je vključila med umetnike, ki v svojih umetniških praksah uporabljajo nestrupene, trajnostne materiale in v svoja dela vključujejo konceptualne ideje o trajnosti. Trend recikliranja in sočasna kritika potrošništva sta umetnico napeljala v vode recikliranja zlomljene keramike. Svoja umetniška dela ustvarja iz zavrženega materiala, iz katerega ustvarja nove podobe, ter odsluženim predmetom ponudi nov namen.

Z zlomljenimi kosi keramike ustvarja tridimenzionalne kolaže, ki velikokrat spominjajo na kubistične ali konstruktivistične umetnine. Umetniška dela nas popeljejo v svet trajnosti, kjer se zavedamo pomembnosti recikliranja, kot tudi ponovne uporabe zavrženih predmetov. V teh že skoraj kičastih umetninah nam umetnica na subtilen način poda svojstveno kritiko potrošništva in nas vpelje v nizozemski svet sodobne umetniške keramike.

Ruth Korthof je po izobrazbi inženirka, vendar se je osredotočila na oblikovanje trajnostne umetnosti. Pravi, da rada reciklira vse vrste predmetov v umetnine, pri čemer ponovno uporabi tisto, kar se običajno zavrže. Tema njenega dela je lepota zlomljenega. Življenje po svetu jo je navdihnilo za nenavaden pristop k življenju. Trenutno živi v Ljubljani in z eno nogo na Nizozemskem.

Več o umetnici: https://www.ruthkorthof.nl/ 

Foto: Galerija Luna

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

2. 9. 2022 ob 18.00

Kraj

Galerija Luna

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih