VEŠČINE IN SKRIVNOSTI MOJSTROV IN MOJSTRIC TKANJA - visitptuj.eu

VEŠČINE IN SKRIVNOSTI MOJSTROV IN MOJSTRIC TKANJA

Odprtje razstave: 6. 10. 2022 ob 18.00, Ptujski grad
Razstava poteka do decembra 2023.

Baročne tapiserije iz Ptujskega gradu v luči nastanka in ohranjanja

V vzhodnem stolpu Ptujskega gradu smo postavili na ogled razstavo, ki kar vabi k dotikanju in ustvarjanju! Vas zanima, kako so nastale dragocene tkane stenske preproge, ki jih poznamo pod imenom tapiserije, iz katerih materialov so izdelane ter kako jih v muzeju popravljamo in ohranjamo?

Razstava, ki je posvečena štirideseti obletnici delovanja prve konservatorsko-restavratorske delavnice za tekstil v Sloveniji in stotrideseti obletnici obstoja Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož, bo na ogled do decembra 2023.

Odprtje razstave bo z glasbenim programom obogatila Nagisa Moritoki Škof.

Foto: Pokrajinski Muzej Ptuj-Ormož

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

Otvoritev razstave: 6. 10. 2022 ob 18.00
Razstava poteka do decembra 2023.

Kraj

Ptujski grad

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih