Ptujska klet - visitptuj.eu

Vinska zakladnica

Zgodba najstarejše slovenske vinske kleti priča o bogati tradiciji ptujskega vinarstva. Njeni začetki segajo v leto 1239, ko so Minoriti pod samostanom postavili vinsko klet. Poleg bogate zbirke arhivskih vin, Ptujska klet hrani tudi poseben vinski zaklad – Zlato trto iz leta 1917, ki velja za najstarejše slovensko vino. Ob izjemnih arhivskih letnikih je Ptujska klet danes prepoznavna kot moderna vinska klet, ki izza veličastnih starih zidov zgodovine ustvarja prijetna, sodobna ter priljubljena vina.


Voden ogled najstarejše slovenske kleti z degustacijo izbranih vin je posebno doživetje. Mestno podzemlje hrani vrhunska, najpogosteje nagrajena ptujska vina. Steklenica vina je tudi odlično darilo.

Info Odpri zemljevid

voden ogled arhivske zbirke

najstarejše slovensko vino

degustacija najboljših arhivskih letnikov

kontakt in rezervacije

T: +386 (0)2 787 98 35
E: ksenja.arbeiter@ptujska-klet.si
W: https://www.ptujska-klet.si/dozivetja/

naslov

Vinarski trg 1
2250 Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih