Analiza zadovoljstva obiskovalcev Ptuja - visitptuj.eu

Anketiranje obiskovalcev  TICa med 1.7.2023 in 15.8.2023

Zadovoljstvo naših gostov nam je zelo pomembno, zato smo se odločili spremljati njihove vtise med obiskom mesta in jim ponudili izpolnjevanje anket.

V poletnih mesecih smo v Turistično informacijskem centru Ptuj izvedli ankete med obiskovalci iz Slovenije in tujine. Tuje trge so zastopali obiskovalci iz Francije, Španija, Poljske, Nemčije, Nizozemske, Italije. Gostje so bili praviloma navdušeni nad mestom in njegovo ponudbo. Iz anket je razvidno, da nas obiskujejo pretežno turisti iz Evrope, sicer pa beležimo goste iz celega sveta (vsi se niso odločili za sodelovanje v anketi). Poleti je poleg stacionarnih turistov tudi precej tranzitnih gostov, ki se ustavijo na Ptuju na poti do končne počitniške destinacije. Velik delež gostov je povratnikov, se pravi, da so pri nas že bili, poznajo našo turistično ponudbo in se k nam vračajo.

Obiskovalci Ptuj vidijo kot mesto z bogato zgodovino, kulturno in naravno dediščino, kjer se veliko dogaja. Poletni festivali nudijo dovolj zabave, da pritegnejo obiskovalce, prav tako pa mesto nudi veliko možnosti preživljanja aktivnega prostega časa. Večina anketiranih turistov je svoj oddih pri nas ocenilo kot odličen, saj tukaj najdejo vse, kar na svoji počitniški destinaciji potrebujejo. Veliko novih obiskovalcev mesto zelo prijetno preseneti.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih