Dan odprtih vrat #pridivmesto 2024 - visitptuj.eu

SPOROČILO ZA JAVNOST:

Z Dnevom odprtih vrat #pridivmesto ponovno vabimo k preživljanju časa in trajnostnim nakupom v starem mestnem jedru Ptuja


(Ptuj, 9. 4. 2024) Na ulice najstarejšega mesta se s pomladjo ponovno vrača vrvež! Svoja vrata vam bodo v soboto, 20. aprila 2024, na široko odprli številni ponudniki v starem mestnem jedru, trge in ulice pa bo napolnilo razgibano dogajanje za vse generacije.

Plakat za Dan odprtih vrat #pridivmesto 2024, na katerem so podatki o dogodku ter gospod s šopkom rož


Staro mestno jedro Ptuja je idealen prostor, kjer se po zimskem zatišju ponovno srečamo s starimi znanci, uživamo ob kavi in dobri hrani, pozdravimo trgovce v prodajalnah z dolgoletno tradicijo ter pokukamo k na novo odprtim ponudnikom.

V soboto, 20. aprila 2024, med 10. in 12. uro mestno jedro gosti prvo od takšnih sobot, v katerih meščani že leta tradicionalno uživajo, obiskovalcem pa popestrijo čas v mestu.

Na Dan odprtih vrat #pridivmesto vas v svoje butike, prodajalne in lokale vabijo vsi ponudniki, ki so v mestu prisotni skozi vse leto, Javni zavod Ptuj kot pobudnik in organizator dogodka pa bo skupaj s številnimi soustvarjalci poskrbel tudi za živahno dogajanje na ulicah.

Radovedni, kaj vse vas čaka?

»Po ulicah in trgih se bodo razlegale prijetne melodije saksofona, zadišalo bo po sladkem, najmlajši se bodo zabavali ob igrah in aktivnostih z animatorji, lahko pa se udeležijo tudi Slikarskega partija za otroke. Za mlade in mlade po srcu prirejamo delavnico za kreativne roke, delili bomo sadike ter rože, lahko si boste ogledali starodobna vozila, si izmenjevali oblačila in rastline, nekatere trgovine pa ponujajo tudi popuste,« našteje Tanja Srečkovič Bolšec, direktorica Javnega zavoda Ptuj.

»Velikokrat poslušamo, da je naše mesto mesto duhov. Da se nič ne dogaja in da je vse prazno. Da temu ni tako, vemo vsi, ki smo v mestu prisotni, ki obiskujemo številne prireditve in naše ponudnike. Če želimo, da bo mesto živelo, mu moramo dati življenje. Brez povpraševanja ni ponudbe in brez ponudbe ni povpraševanja. Z namenom, da vam predstavimo vse, kar ponuja staro mestno jedro, vas vabim, da pridete v mesto. Na kavo, na sprehod, morda po rožo in čokolado …. Za vsakega se bo kaj našlo. Se vidimo,« pa je v mesto povabila županja Mestne občine Ptuj, Nuška Gajšek.


Če v vas tli prostovoljski duh medgeneracijske solidarnosti, ste prisrčno vabljeni, da na ta dan v mesto spremite tudi stanovalce Doma upokojencev Ptuj. Skupaj lahko drug drugemu polepšamo dan!


Vabljeni v staro mesto novih doživetij!*

Podrobnosti najdete na spletni strani Visit Ptuj.

*V raznolikem kulturnem, otroškem in glasbenem programu Sobota je! #pridivmesto boste lahko uživali vse od 15. junija do 14. septembra 2024.


Pridite v mesto na trajnosten način

Ob sobotah pustite avto doma.  V mesto se odpravite s kolesom, svoje nadobudneže pa posadite na skiro ali rolerje.
Zapeljete se lahko tudi z brezplačnim avtobusom.

logotip Slovenia green v zeleni barvi na beli podlagi

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih