Mednarodni dan turističnih vodnikov - visitptuj.eu

SPOROČILO ZA JAVNOST: Ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov vabljeni na spoznavanje najstarejšega slovenskega mesta

Objavljeno: 20. 2. 2024


Pred vrati je 21. februar, mednarodni dan turističnih vodnikov, ko boste v družbi lokalnega poznavalca lahko ponovno spoznavali zgodovino in dediščino najstarejšega slovenskega mesta.


Brezplačno vodenje ob dnevu turističnih vodnikov
21. 2. 2024, ob 16.30, izhodišče: TIC Ptuj (Mestni trg 4)

Turistični vodniki, združeni v Združenje turističnih vodnikov Slovenije, ki deluje že 30 let, ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov vsako leto pripravijo kakšen dogodek ali vodenje, ki družbo ozavešča o vrednotah kulturne in naravne dediščine.

Tudi letos bomo tako Javni zavod Ptuj kot turistični vodniki dodali košček v mozaik spoznavanja Ptuja in bogate zgodovine, s katero se ponaša.

Vabljeni na brezplačno vodenje v družbi lokalnega turističnega vodnika, ki se bo odvilo v sredo, 21. februarja 2024, s pričetkom ob 16.30 izpred Turistično-informacijskega centra Ptuj.


Turistična vodenja po Ptuju
Javni zavod Ptuj (prej Zavod za turizem Ptuj) je v letu 2023 izvedel 212 plačljivih vodenj, ki se jih je udeležilo 5.000 oseb. Dodatno je bilo organiziranih še 33 brezplačnih vodenj.

Devet posameznikov je znanje o mestu poglabljalo na izobraževanju za lokalne turistične vodnike, ki smo ga organizirali skupaj z LAS Bogastvo podeželja ter Ljudsko univerzo Ptuj.

V soorganizaciji s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož smo pripravili tudi izobraževanje za turistične vodnike za vodstvo po mitrejih, s čimer želimo ta izjemna svetišča boga Mitre še bolj približati turistom.


Foto: Boris B. Voglar

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih