Novo urejena turistična infrastruktura - visitptuj.eu

Novo urejena turistična infrastruktura

Objavljeno: 21. 12. 2023


S sodelovanjem Mestne občine Ptuj ter Zavoda za turizem Ptuj smo v letu 2023 dopolnili turistično infrastrukturo na Mestnem Vrhu, posodobili vsebine na treh informativnih zemljevidih ter pripravili nove vsebine za informativno tablo na parkirišču pod Ptujskim gradom.


Na Mestnem Vrhu dopolnjena turistična infrastruktura

Ker je turistično pozicioniranje Mestnega Vrha kot zelenega vinorodnega ptujskega podeželja eden od ključnih projektov destinacije Ptuj, je bila v okviru razvoja območja na pobudo Zavoda za turizem Ptuj, ob podpori Mestne občine Ptuj in Planinskega društva Ptuj, pripravljena in urejena celovita turistična infrastruktura.

Med naravnimi in kulturnimi znamenitostmi vas tako po novem ob že obstoječih rdečih planinskih poteh vodijo še rumene, pohodniško-turistične usmerjevalne table.


Posodobljeni zemljevidi na treh lokacijah

Na Novem trgu, pri Ptujskem prstanu ter na parkirišču pod Ptujskim gradom smo posodobili vsebine na treh turistično-informativnih zemljevidih.


Nove vsebine za informativno tablo pod Ptujskim gradom

Za informativno tablo na parkirišču pod Ptujskim gradom pa smo pripravili ter oblikovali nove vsebine, ki zdaj opisujejo destinacijo Ptuj kot tudi vabijo k raziskovanju širšega, turistično povezanega okolja Štajerske.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih