Obiščite Kurentovo hišo - visitptuj.eu

Vsaka država – tudi Slovenija – se ponaša s svojimi vidnimi kulturnimi objekti in posamezniki, ki so ponesli njeno ime prek narodnih meja. Med njimi je tudi tradicionalni lik kurenta/koranta, ki ni prepoznaven samo doma, na ptujskem območju, temveč tudi širom Slovenije in sveta.

Odprtje KURENTOVE HIŠE predstavlja in postavlja kurenta/koranta na pomembno mesto zgodovinskega pomena. Je plod prizadevanj zainteresiranih društev, ki ohranjajo tradicijo kurenta/koranta in njegovega obredja. Idejni pobudnik in realizator Kurentove hiše je Zveza društev kurentov, ki združuje 25 društev s prek 1.100 člani.

O poglobljenem pomenu izvajanja obredja, ki se je na Dravskem in Ptujskem polju ter v Halozah in Slovenskih Goricah ohranilo iz pradavnine do današnjih dni, se obiskovalci podučite z uporabo najnovejših modernih tehnologij. Kurenta/Koranta spoznavate na interaktiven, individualiziran ter globalno prepoznaven način, medtem ko je kulturna dediščina predstavljena doživljajsko in inovativno, s čimer jo učinkovito ohranjamo za naslednje rodove.


ODPIRALNI ČAS

Kurentova hiša bo v februarju 2023 odprta vse dni v tednu med 10.00 in 20.00 uro.

Ogledi so možni vsako polno uro.


SPLETNI NAKUP VSTOPNIC

Pred obiskom Kurentove hiše na spletu preverite zasedenost želenega termina tukaj in nato kupite vstopnico v terminu, ki vam najbolj ustreza.

Vstopnice je možno kupiti vnaprej preko spleta.

Lahko se oglasite v Kurentovi hiši ali na TIC Ptuj, kjer vam bomo pomagali rezervirati prosti termin za ogled.


Več: http://zveza-kurentov.si/

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih