Ogljični odtis destinacije - visitptuj.eu

Ogljični odtis destinacije


V letu 2019 je povprečni turist, ki je prenočeval v destinaciji Ptuj, s svojimi aktivnostmi od prihoda (prevoza) do destinacije, prenočitvijo v nastanitvenem obratu in dodatnimi aktivnosti in potrošnjo v destinaciji generiral povprečno 29,3 kg CO2ekv/prenočitev oz. vsi turisti skupaj za vse realizirane prenočitve v letu 2019 4.586 ton Co2ekv.

Te emisije na prenočitev v destinaciji Ptuj so po zgoraj navedeni oceni v letu 2019 bile 26,7 % nižje, kot je ocenjeno povprečje na turistično prenočitev v Sloveniji v istem letu.

V letu 2022 pa so se emisije na prenočitev in tudi skupaj vse emisije iz naslova turistične potrošnje še znižale (zaradi spremenjene strukture trgov in vrste potrošnje).


Ciljna vrednost ogljičnega odtisa aktivnosti in potrošnje turistov v destinaciji Ptuj, merjeno na turistično prenočitev v letu 2028, pa znaša 25,7 kg/prenočitev oz. zaradi načrtovanega povečanja števila prenočitev in tudi strukture potrošnje se bo kljub znižanju emisij na prenočitev skupna vrednost emisij iz naslova turistične potrošnje v ciljnem letu povečala na 5.506 ton CO2ekv.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih