Ptuj se predstavi: junij 2024 - visitptuj.eu

PTUJ SE PREDSTAVI

PROMOCIJA DESTINACIJE PTUJ V JUNIJU 2024Obisk italijanskih novinarjev v okviru študijske ture po destinaciji Štajerska

Med 31. majem in 3. junijem so urbanaravne užitke destinacije Štajerska raziskovali italijanski novinarji. Po obisku izbranih ponudnikov Maribora so raziskovali še Slovenske gorice, Jeruzalem, ponudnike Haloz ter naš čudovit Ptuj.

Tokrat smo z njimi vstopili v rove pod gradom, se sprehodili po slikovitih mestnih ulicah in obiskali zbirke Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož na Ptujskem gradu. V Kurentovi hiši smo jim predstavili pomen kurenta/koranta in Kurentovanja ter ustvarili spominsko fotografijo. V vinoteki Kobal so okušali vrhunska vina Kobal Wines, nato pa v Hotelu Mitra prisluhnili bogati zgodovini najstarejšega ptujskega hotela in pomenu mitraizma ter prenočili v čudovitih tematskih sobah. Predstavili smo jim tudi pestro ponudbo Term Ptuj ter jih povabili na večerjo v restavracijo Pomaranča, enega od ponudnikov kulinaričnega menija Okusi Ptuja.

V spremstvi Gorazda Skrta so nas obiskali:

  • Tiziano Argazzi – odgovorni urednik rubrike Vacanze Slow za več revij pod okriljem “Edit Italia” in “Secondamano”. Sodeluje tudi z revijami Italia a tavola – Agenda viaggi – Vino e cibo – Mondo in tasca – Viaggiare news – Venezia e dintorni.
  • Stefano De Franceschi, večkrat nagrajeni novinar in videoreporter, ki prihaja iz Trsta in ima več kot 20 let izkušenj novinarstva v turističnem sektorju. Pripravlja turistične vsebine za TV Capodistria (italijanski program).
  • Riccardo Lagorio, novinar gastronomske revije Sale&Pepe. Izkazal se je s pisanjem o kulinariki.
  • Monica Viani piše za revijo Punto https://ilpunto.it/rivista/ in blogmagazine www.famelici.it

Nestrpno pričakujemo njihove članke, ki jih bomo v prihodnje z veseljem delili z vami.Predstavitev Poletnih doživetij in projektov Sobota je! #pridivmesto ter Aktivno mesto! #pridivmesto ptujskim ponudnikov namestitev

4. 6. 2024 smo skupaj s ponudniki Poletnih doživetij ponudnikom ptujskih namestitev predstavili aktivnosti, ki bogatijo turistično ponudbo mesta do srede septembra.

Ob različnih turističnih vodenjih na temo rimske preteklosti, mitraizma, Parzivala, kurenta, degustacijah vina na različnih lokacijah so na voljo tudi izleti v bližnje Haloze in Jeruzalemske gorice, športne aktivnosti na vodi (kajak, kanu, sup), spoznavanje footgolfa ter plovba po Ptujskem jezeru s turistično ladjico Čigra.

Na spletni strani www.visitptuj.eu lahko najdete tudi dva projekta, namenjena oživljanju starega mestnega jedra Ptuja: Sobota je! #pridivmesto, ki ponuja obogateno dogajanje v centru Ptuja od 8. junija do 14. septembra 2024, ter Aktivno mesto! #pridivmesto, preko katerega se lahko vsako sredo od 12. junija do 11. septembra 2024 pridružite številnim športnim ali rekreativnim aktivnostim v mestu.Na mestni tržnici pričakali Deželaka Junaka

Deželak Junak (Miha Deželak) se je 4. junija v sklopu 7. etape 10. jubilejne dobrodelne akcije Radia 1 ustavil tudi na Ptuju.

Na mestni tržnici so ga pričakali otroci iz Vrtca Ptuj, OŠ Olge Meglič in dr. Ljudevita Pivka ter številni ljudje dobrega srca, ki ga podpirajo v njegovi akciji zbiranja sredstev za počitnice otrok. Zapeli in zaplesali so skupaj s simpatičnimi Polkaholiki, nato pa je s Patricijo Pangeršič na kvadrociklu odkolesaril dalje po trasi 7. etape.

Namen akcije ostaja enak: zbiranje denarja za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin, saj si vsak otrok zasluži brezskrbne počitnice in nepozabne spomine. V letošnji dobrodelni akciji so zbrali 1.217.026,21 €. Ponosni, da smo bili del te dobrodelne zgodbe tudi na Ptuju.Obisk Cambridge in Oxford alumni kluba

8. junija popoldan so Ptuj raziskovali člani alumni klubov Cambridge in Oxford.

Navdušile so jih bogate zbirke Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož na Ptujskem gradu, bogata zgodovina najstarejšega slovenskega mesta in vrhunska vina Ptujske kleti. Kulinarično razvajanje v gostilni Ribič je bila pika na i prijetnega druženja. Presenečeni so bili nad bogato turistično ponudbo mesta in možnostmi za organizacijo dogodkov, ki jih mesto ponuja.

Utrinke najdete v tej objavi.Tematsko turistično Rimsko vodenje po Ptuju predstavljeno v reviji Lipov list

Slovensko turistično revijo Lipov list izdaja Turistična zveza Slovenije že od leta 1984. Junijsko številko so namenili vodništvu in poklicu turističnega vodnika. V člankih podrobneje predstavljajo različne tematike, povezane s turističnimi vodenji: kako postati turistični vodnik, gorski vodnik, tematske poti v naravo in turistična doživetja.

Vabljeni k branju članka o tematskem Rimskem turističnem vodenju po mestu s kostumiziranim vodnikom in elementi presenečenja, na katerem vodnik predstavi več vidikov življenja Rimljanov in povezavo z najstarejšim mestom.

Hkrati vabimo na vinsko doživetje Popotovanje po mestu tisočletne vinske kulture, kjer spoznate začetke vinarstva, pomembne vinske družine, delo v vinogradu, pomalicate tradicionalno trgačevo malico ter okušate vrhunska ptujska vina.Visit Europe Guides o kolesarskih doživetjih, ki potekajo tudi skozi najstarejše mesto

Junijska edicija Visit Europe Guides, ki jo kurira Evropska potovalna komisija (ETC), tokrat razkriva Evropo skozi kolesarska doživetja, kar je na kožo pisano Sloveniji. Članek o Sloveniji zajema 6 različnih daljinskih kolesarskih poti, ki na svoj način razkrivajo naravne in kulturne danosti Slovenije.

Skozi Ptuj tečeta kar dve predstavljeni kolesarski poti: Bike Slovenia Green Wellness Route ter Dravska kolesarska pot Drava Bike.

Vabljeni k branju članka.23. 6. 2024 // Predstavitev turistične ponudbe Ptuja in zgodovinskih mest na avstrijskem Radiu Kronehit

V maju smo na povabilo predstavništva Slovenske turistične organizacije Dunaj posneli pogovor za nedeljsko pogovorno oddajo Kronehit Studiostunde, v kateri smo predstavili turistično ponudbo, festivale, kulturne posebnosti in kulinariko 21 mest, vključenih v Združenje zgodovinskih mest Slovenije.

Malce več pozornosti smo lahko namenili Ptuju in povabili k obisku čudovitega mesta, term, vinskih ponudnikov, k doživljanju butičnih zgodb in doživetij.

Radio Kronehit z okoli 985.000 dnevnimi poslušalci velja za najbolj poslušan zasebni avstrijski radio.O Ptuju v madžarskem mediju

Szűcs Péter je madžarski vplivnež, novinar, popotnik, pisatelj in ustanovitelj potovalnega magazina PetersPlanet, piše tudi svoj blog PetersPlanet.travel.

O lanskoletnem obisku Ptuja je pripravil članek s krasnimi fotografijami ptujskih ponudnikov za INFO magazine, ki se deli le na prestižnih lokacijah v Budimpešti (hoteli, restavracije …). Naklada je 50.000 izvodov, kar pomeni okoli 200.000 bralcev.Ptuj in ptujski ponudniki v francoskem vodiču Petit Futé

Ptuj je skupaj s ptujskimi ponudniki predstavljen v letošnji posodobljeni različici francoskega turističnega vodiča Petit Futé. Vodič je enakovreden seriji Lonely Planet v angleščini ali konkurenčni francoski seriji »Guides du routard«. Njegov sloves ne obsega zgolj Francije, temveč tudi Belgijo, Švico in Kanado.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih