Ptuj se predstavi - maj 2023 - visitptuj.eu

Ptuj se predstavi – obiski poslovnih partnerjev v maju

 

V maju smo v Zavodu za turizem Ptuj gostili slovenske blogerke ter se predstavljali na Slovenski turistični borzi SIW v Portorožu, v sklopu katere smo izvedli tematsko študijsko turo za tuje in domače turistične agente. Ponudbo destinacije Ptuj smo predstavljali na Europarkovem festivalu turizma v Mariboru, podobna promocija pa bo potekala tudi 20. maja 2023 na Gospodarskem sejmu v Varaždinu.


SLOVENSKE BLOGERKE NA OBISKU MESTA

Na podlagi sodelovanja s Perutnino Ptuj smo 5. maja po mestu popeljali skupino šestih slovenskih blogerk. Ogledali smo si Dominikanski samostan, se sprehodili skozi Prešernovo ulico in čez Slovenski trg ter obiskali Čokoladnico XOCOC, Kurentovo hišo ter Ptujsko klet.


SLOVENSKA TURISTIČNA BORZA – SIW 2023

Zavod za turizem Ptuj je 9. in 10. maja predstavljal destinacijo Ptuj na Slovenski turistični borzi, največjem poslovnem dogodku slovenskega turizma, ki jo je Feel Slovenia organiziral v Portorožu in je bila odlična priložnost za okrepitev že uveljavljenih ter za vzpostavljanje novih partnerstev.

10. 5. 2023 je potekalo več kot 3.000 1-na-1 srečanj med predstavniki 150 tujih in 150 slovenskih podjetij in organizacij. Med tujimi kupci jih je prišlo največ iz Italije (23), sledijo jim tisti iz ZDA (14), Velike Britanije (11), Avstrije in Češke (po 10) ter Nemčije (9).

Mizo smo si delili s kolegi iz RRA Podravje, ki so predstavljali Drava Bike, Pohorje in Destinacijo Štajerska. Za Ptuj je bilo precejšnje zanimanje, predvsem novih partnerjev iz Avstrije, Nemčije, Češke, Italije, Madžarske, Španije, Poljske, Hrvaške, Srbije in Litve. Najpogostejši motivi so kultura, vino in kulinarika ter dogodki. Prav tako so želeli izvedeti več o Kurentovanju, izletih v okolico Ptuja in možnostih aktivnosti na prostem, ki so v porastu.

Na tematskih delavnicah in večernih dogodkih smo dobili dodatno priložnost za navezovanje stikov s poslovnimi partnerji. Celoten večdnevni dogodek je bil izpeljan na zelo visokem nivoju in je požel veliko pohval udeležencev iz tujine.


TEMATSKA ŠTUDIJSKA TURA ZA TUJE IN DOMAČE TURISTIČNE AGENTE V SKLOPU BORZE SIW

Po uspešni izvedbi 25. Slovenske turistične borze oz. SIW 2023 je del turističnih agentov iz tujine 12. maja obiskal tudi Ptuj. Raziskovanje brez dežja je bilo zelo prijetno.
Gostje so z zanimanjem srkali zgodovino in zgodbe Ptujskega gradu z bogatimi muzejskimi zbirkami in krasnim razgledom.
Po spustu v mesto smo se odpravili na Mestni stolp, kjer smo si ogledali ozadje priprav na odprtje te zanimive turistične atrakcije v nastajanju, s krasnim razgledom na mesto. Obiskali smo Kurentovo hišo z digitalizirano predstavitvijo kurenta in pustnih običajev, navdušile pa so jih tudi nenavadne kombinacije okusov čokoladnih pralin, saj so jih mnogi vzeli s seboj.
Preden so se poslovili, smo se ustavili še v barvitem Muzikafeju, jim ob Zdravljici v tujih jezikih ponudili prigrizek z lokalnimi sestavinami iz Gostilne Ribič ter kozarec odličnega sauvignona Ptujske kleti.
Mnogi med njimi so bili presenečeni nad lepoto in raznoliko turistično ponudbo mesta. Že samo na Slovenskem trgu lahko obiskovalci doživijo veliko, še več pa je možnosti raziskovanja ob daljšem bivanju na Ptuju, k čemur smo jih povabili. Že v maju in juniju se nekateri vrnejo, da bolje spoznajo mesto in raziščejo preostale skrite zaklade mesta.


EUROPARKOV FESTIVAL TURIZMA

Zavod za turizem je 12 in 13. maja predstavljal destinacijo Ptuj na Europarkovem festivalu turizma.

Obiskovalce so najbolj zanimale podrobnosti o Arheološkem parku Poetovio, koledarju prireditev Festivalski utrip, novem kulinaričnem zemljevidu Okusi Ptuja ter o Kurentovi hiši. Za sladko izkušnjo je s pecivom poskrbela Turistična kmetija Črešnik, mi pa smo klepet izkoristili za predstavitev celotne ptujske ponudbe.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih