Ptuj se predstavi - marec 2023 - visitptuj.eu

Ptuj se predstavi – obiski poslovnih partnerjev in sejemski nastop v marcu

V marcu 2023 je Zavod za turizem Ptuj gostil več turističnih agentov in novinarjev, predstavljali smo se tudi na turističnem sejmu na Dunaju.


GOSTJE IZ POBRATENEGA MESTA BURGHAUSEN

10. marca je v Galeriji Magistrat potekala otvoritev razstave jazz fotografij Gerharda Hübnerja iz partnerskega mesta Burghausen (ki je na ogled le še do 17. aprila). Obiskala sta jo njegova soproga Elisabeth in sin Matthias ter Bartl Lehrhuber, predsednik Društva partnerskih mest Burghausna.

Po razstavi smo jih povabili v rove pod gradom, na degustacijo lokalnih vin v temi, ki se jim je zdela zelo zanima izkušnja, saj vino v temi okusiš intenzivneje. Nato smo se sprehodili do butične čokoladnice XOCOC, kjer nam je Matevž Božič predstavil potek ročne izdelave pralin. Zelo so jih navdušile nenavadne kombinacije okusov. Najbolj so se jim je vtisnile v spomin kombinacije lešnik ocvirki, mandelj čebula, bučno olje, pistacija z olivnim oljem in med z orehi.

Kurentovo hišo so obiskali že v pustnem času in jo bodo prav tako vključili v program. Za konec pa smo se odpeljali v Spuhljo, kjer nas je sprejel Marko Klinc, 7. princ karnevala Klinc Hauptmann Spuhljanski, mojster izdelave kurentij. Bili so zelo radovedni, pobliže so si ogledali izdelavo kurentij in se že veselijo jesenskega obiska, ko bo Ptuj znova obiskala večja skupina iz tega lepega mesta.

                      


TURISTIČNA AGENCIJA AURORA VIAGGI

11. marca so nas na povabilo Sava hotels & resorts obiskali agentje turistične agencije Aurora viaggi iz Trsta, ki so pomemben partner Term Ptuj in celotnega termalnega dela.

Skupaj s turistično vodnico smo raziskovali zgodovino mesta, obiskali muzejske zbirke Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož na Ptujskem gradu, čokoladnico XOCOC na Slovenskem trgu in se ustavili v Kurentovi hiši.

Navdušeni so bili nad zgodovino mesta ter številnimi možnostmi preživljanje prostega časa, tudi z aktivnostmi na prostem. Ptuj je namreč odlično izhodišče za izlete v okolico in obogatitev večdnevnega bivanja.

S skupino so nas obiskali tudi v času pusta, in sicer s skupino Italijanov na nedeljski Mednarodni karnevalski povorki.

                       


FERIENMESSE WIEN Z ZDRUŽENJEM ZGODOVINSKIH MEST SLOVENIJE

Med 16. in 19. marcem se je Združenje zgodovinskih mest Slovenije na Dunaju uspešno predstavilo avstrijskim obiskovalcem najpomembnejšega turističnega sejma v tem delu Evrope, Ferienmesse Wien.

Na pot smo se odpravili trajnostno – z vlakom.

Čudovita ptujska veduta je krasila stojnico ter ob interaktivni animaciji mesta Radovljica in Čebelarskega muzeja požela veliko zanimanja in pohval.

Zagotovili smo informatorko, ki je obiskovalcem priporočala obisk zgodovinskih mest združenja ter jih seveda povabila tudi na Ptuj. Številni Dunajčani so Ptuj prepoznali iz nosilne fotografije oz. promocijskih materialov, mnogi so ga tudi že obiskali ali pa ga nameravajo.

Med obiskovalci smo zaznali poznavanje različnih produktov: čudovito mestno jedro, krasne muzejske zbirke na gradu, Kurentovanje in kurent, odlična kulinarika, vrhunska vina, Terme Ptuj, Dravska kolesarska pot.

                  


PO DEGUSTACIJI V PTUJSKI KLETI PO MESTU S PRIZNANIMA AMERIŠKO IN BRITANSKO NOVINARKO

Ptujska klet je 18. marca gostila dve priznani novinarki s spremljevalno ekipo.

Rebecca Toy piše za Wine Enthusiast, United Airlines Hemisphere magazine, Condé Nast Traveler in Matador Network in National Geographi, Sarah Holt pa za The Daily Mail, The Guardian, Jetsetter in Group Leisure.

Z velikim veseljem smo jih po vinski degustaciji peljali skozi mesto in jim predstavili bogato zgodovino, mestne znamenitosti, bogate muzejske zbirke na Ptujskem gradu, Kurentovo hišo in butično čokoladnico.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih