Ptuj se predstavi: oktober 2023 - visitptuj.eu

PTUJ SE PREDSTAVI

AKTIVNOSTI ZAVODA ZA TURIZEM PTUJ V OKTOBRU 2023


OKTOBER 2023


  • 4. 10. 2023 // Predstavitev novega ITP-produkta Popotovanje po mestu tisočletne vinske kulture – študijska tura za slovenske medije

10 novinarjev priznanih slovenskih medijev se je podalo na pot raziskovanja produkta Popotovanje po mestu tisočletne vinske kulture. Za ljubitelje vina, tradicije, zgodovine in kulinarike je na voljo edinstveno enogastronomsko doživetje: v tri ure in pol trajajočem programu se podate na posebno doživetje okušanja vina v objemu teme rovov pod grajskim gradom, nato pa se mimo hiš vinskih trgovcev sprehodite do Vinske kleti in vinoteke Osterberger. V mestnem vinogradu mestni viničar predstavi postopek in običaje trgatve, kjer se ob koncu okrepčate še s tradicionalno »trgačevo malico. V Ptujski kleti, najstarejši slovenski kleti, se sprehodite med lesenimi sodi ter prisluhnete zanimivim zgodbam in si ogledate arhiv kleti z najstarejšim slovenskim vinom iz leta 1917 (Zlata trta).

Prispevki novinarjev bodo objavljeni v jesenih mesecih.


  • 5. 10. 2023 // Workshop v Budimpešti v organizaciji STO

Na povabilo Združenja zgodovinskih mest Slovenije smo se udeležili workshopa v Budimpešti v organizaciji STO. Dogodek je bil uspešen glede na veliko število slovenskih ponudnikov. Madžarske turiste najbolj zanimajo aktivne počitnice, med tem tudi obisk slovenskih smučišč v prihajajočih zimskih mesecih, mesta, kultura in gastronomija, v kombinaciji s ponudbo slovenskih term. Prav zaradi takšnega zanimanja zasedajo Madžari visoko 6. mesto med tujimi turisti v Sloveniji.

Dogodka se je udeležilo 51 madžarskih agentov in organizatorjev potovanj, med njimi takšni, ki že dolgo časa ponujajo Slovenijo svojim gostom, pa tudi nekaj manjših, novih agencij, ki iščejo nove destinacije za razširitev svoje ponudbe.


  • 8. 10. 2023 // Snemanje oddaje za nemško Marco Polo TV

Nemška snemalna ekipa Marco Polo TV je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo nedavno na Koroškem in Štajerskem snemala oddajo 100 Meilen. Nedeljo so preživeli na Ptuju in spoznavali naše čudovito mesto.

Z gospo Marijo Hernja Masten smo se sprehodili skozi mestne ulice, razkrili najpomembnejše dele bogate zgodovine mesta in poiskali fotogenične točke (Ptujski prstan, Ptujski grad). Ogledali so si izbrane muzejske zbirke Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož in ujeli krasen razgled na okolico. Predstavili smo jim še izjemno vinsko-kulinarično ponudbo mesta, številne festivale in dogodke ter možnosti aktivnosti na prostem. Z navdušenjem so se sprehodili skozi Kurentovo hišo in ostali odprtih ust ob predstavitvi kurentovega obredja. Najbolj jih je očaral stik s pravim kurentom, ki je predstavil svoj pogled na to, kaj njemu pomeni biti kurent.

Oddaja bo predvajana v začetku leta 2024.


  • 9. 10. 2023 // Snemanje promocijskega videa Odkrijte Mestni Vrh s Kristjanom Čehom

Pri promociji aktivnih doživetij ptujskega vinorodnega zaledja smo imeli veliko čast sodelovati z izjemnim atletom, domačinom Kristjanom Čehom. Oglejte si novi promocijski video Mestnega Vrha ter odkrijte idilično kolesarsko in pohodniško pot, ki se vije med vinogradi in sadovnjaki in preseneča s panoramskimi razgledi na najstarejše slovensko mesto, ob postankih za razvajanje z lokalnimi vini in domačo kulinariko pa ponuja številne zanimivosti.


  • 12. 10. 2023 // Predstavitev raznolike turistične ponudbe Slovenije slovaškim turističnim agentom, tudi Ptuja

Slovenijo je nedavno obiskalo cca 90 slovaških turističnih agentov in tour operaterjev v organizaciji Slovaškega združenja turističnih agencij.

Obiskali so tudi Rogaško Slatino in Terme Olimia, kjer jim je glavni promotor slovenskega turizma na Češkem in Slovaškem, Michal Kůra, predstavil osnovne značilnosti Slovenije, izpostavil najpomembnejše stebre slovenskega turizma in jim zaželel prijetno bivanje.

Na srečanju smo se zvrstili še predstavniki Turistične destinacije GIZ Podčetrtek, Term Olimia, predstavnici Združenja zgodovinskih mest Slovenije (iz Celja in Ptuja) ter Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

Med predstavitvijo zgodovinskih mest smo predstavili številne prednosti vključitve le-teh v svoje turistične programe. Malce podrobneje smo predstavili še turistično ponudbo Ptuja in Celja.

Po predstavitvi so se nekateri podali na razvajanje v bazene, drugi pa na krajši izlet v okolico term. Le nekaj posameznikov je predtem obiskalo Slovenijo, preostali pa so se prvič srečali z našo zeleno in raznoliko deželo. Vsi pa si si bili enotni, da je pri nas izjemno lepo!


18.-22. 10. 2023 // Promocija Ptuja na Caravan Salonu Wels

V sklopu destinacije Štajerska se je Ptuj s promocijskimi materiali predstavljal na največjem avstrijskem sejmu kampinga in karavaninga v Welsu. Letošnja tematika predstavitve Slovenije je bila aktivni oddih. B𝐨𝐠𝐚𝐭𝐨 𝐩𝐨𝐧𝐮𝐝𝐛𝐨 𝐯𝐬𝐞𝐡 𝐯𝐤𝐥𝐣𝐮č𝐞𝐧𝐢𝐡 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐧𝐞𝐫𝐣𝐞𝐯 destinacije Štajerska je v petih dneh predstavljal predstavnik koordinatorja RRA Podravje – Maribor.
Predstavitev Slovenije je potekala v organizaciji predstavništva Slovenske turistične organizacije v Avstriji.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih