Zadovoljstvo prebivalcev Ptuja - visitptuj.eu

Zadovoljstvo prebivalcev Ptuja

Analiza anket

Dobra polovica anketiranih je zadovoljnih  s svojo občino. Tretjina jih je mnenja, da je življenje v občini boljše kot pred 10 leti.

Prebivalci pogosto obiščejo dogodke v mestu, kjer poklepetajo s prijatelji in znanci, popijejo kavo ali poklepetajo z ljudmi, ki jih srečajo v mestu.

Obiskovalci, ki smo jih anketirali niso člani lokalnih društev in drugih nevladnih organizacij.

Večinoma so mnenja, da ima lokalna skupnost koristi od turizma, da turizem omogoča boljše življenje in v zadostni meri skrbi za ohranitev narave in kulture v mestu.

Ptujčani sebe vidijo kot gostoljubne v dobri polovici vprašanih, kot dobro ocenjujejo ponudbo nastanitvenih objektov, število urejenih pohodniških poti v mestu in okolici in razvoj turističnih kmetij in dopolnilnih dejavnosti na kmetijah.

Po mnenju anketiranih je na ponudbeni strani turizma kurent na prvem mestu, sledijo mu umetniški festivali, Dobrote slovenskih kmetij in  nato  Festival narodno zabavne glasbe. Sledijo mesto in Terme Ptuj, Ptujski grad,  Ptujska vinska klet, nato še mestni vinograd in največje stalno jezero v Sloveniji.

Produktno področje in glavni stebri ptujskega turizma so po mnenju domačinov staro mestno jedro, sledijo mu kultura, umetnost, vinarstvo in kulinarika. Dobra je tudi ponudba aktivnosti na prostem.

Na vprašanje: kateri so po vašem mnenju ključni atributi/elementi za bolj uspešno pozicijo Ptuja na slovenskem in mednarodnih turističnih trgih so odgovorili:  Kurenti in kurentovanje, Ptujski grad, tisočletje zgodovine karnevalsko dogajanje in maskiranje.

 

Vzorec je bil  opravljen za 151 anketiranih oseb.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih