KUPUJ LOKALNO - visitptuj.eu

Kupuj lokalno

Izbor ptujskih trgovinic s ponudbo zanimivih spominkov in lepih daril, ki bodo zaokrožila doživetje starega mesta ali razveselila vaše najbližje. Ideje za nakupno pohajkovanje je zbrala Tina Lah, umetnostna zgodovinarka in oblikovalka modnega nakita.

Ob raziskovanju Ptuja boste zagotovo zavili na grad, kjer so na ogled najbolj obiskane in reprezentativne zbirke Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož. Ob nakupu vstopnice se razglejte po Muzejski trgovini, v kateri se spominki navezujejo na poslanstvo muzeja ali so jih izdelali domači oblikovalci in obrtniki. Potepanje po centru lahko popestrite z modnim nakupom. Podajte se v butik Deisi Moda na Ulici heroja Lacka, trgovino La Donna in ART umetniški atelje na Murkovi ulici. Višje, v Prešernovi, najdete tudi modna ateljeja ptujskih oblikovalk Sanje Veličković ter Sabine Hameršak. Na Slovenskem trgu ljubitelji prefinjenih izdelkov in starin zavijte v Antikvitete Trop, kjer boste našli umetniške in dekorativne predmete iz različnih obdobij (zagotovo vredne ogleda … in nakupa!) ter v Skrinjico unikatov ali Art Shop Rudolph, majhna butika z veliko ponudbo zanimivih izdelkov, delo rok lastnikov in tudi drugih slovenskih ustvarjalcev. Ne spreglejte čokoladnice XOCOC s pralinami nenavadnih okusov. TIC Ptuj na Mestnem trgu ponuja mnoge koristne informacije o starem mestu in čudovita ptujsko obarvana darilca lokalnih ustvarjalcev. Kupite lahko še vina ptujskih vinarjev. Na zdravje! Tudi Krempljeva ulica nudi nekaj simpatičnih možnosti za nakup. Nedvomno je na Ptuju še veliko lepih butikov in zanimivih trgovin. Radovedni duh naj vas popelje po srednjeveških ulicah in zvabi v njih!

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih