Modni kotički mesta - visitptuj.eu

Kupuj lokalno

Če vas mika prav taka moda, kot je Ptuj, unikatna in posebna, se odpravite po butikih starega mestnega jedra. V njem vas ne čakajo le modni navdušenci, ampak tudi čudovite kreacije.

Simpatična kodrolaska, modna oblikovalka Sabina Hameršak je zagovornica barvite izvirnosti. Verjame, da mora obleka ustrezati posameznikovemu značaju in ne obratno. Sončne, tople in živahne barve ter izvirni kroji so njen zaščitni znak, njene unikatne kreacije pa krasijo ptujske ulice in skupaj s turisti potujejo po vsem svetu.

Oblikovalca unikatnega lesenega nakita, Srečka Molka, so lepota lesa in neomejene estetske možnosti, ki jih ta ponuja, navduševale že kot otroka. Z obrtniško spretnostjo in umetniško ustvarjalnostjo mu je uspelo zgraditi priznano blagovno znamko unikatnega lesenega nakita, ki navdušuje modno občinstvo po vsem svetu.

Modna oblikovalka Sanja Veličković je modna ikona Ptuja. Njene brezčasne modne kreacije so izraz elegance in ženstvenosti, kot ju izžareva sama. Svoje poslanstvo vidi v oblikovanju krojev za posameznice, ki jih ni strah drugačnosti. Z mednarodnimi uspehi briše meje med državami in v modnem trikotniku uspešno povezuje Ptuj, Beograd in Pariz.

Zlatarka Maja Tofant je uspešna nadaljevalka družinske obrtniške tradicije, ki jo Zlatarstvo Tofant beleži vse od leta 1948. Po zlatarski šoli v Celju je izobraževanje zaključila na priznani šoli za umestnost in obrt v italijanski Vicenzi. Pri ustvarjanju edinstvenega nakita iz zlata in srebra jo navdihujejo predvsem oblike iz narave.

Nobena obleka ni popolna brez pravih čevljev. Mojster čevljar Pavle Ilić pove, da so se nekoč po mestnih ulicah dame pogosteje sprehajale v visokih petah, čevljarji pa so zato imeli več dela. V Krempljevi ulici skupaj z ženo Marijo že več kot štiri desetletja ohranjata obrtniško tradicijo mesta. V tem času so skozi vrata njune čevljarske delavnice vstopile cele generacije Ptujčanov, ki se k izurjenemu mojstru še vedno radi vračajo.

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih