PTUJSKE GOSTILNE SKOZI ČAS - visitptuj.eu

PTUJSKE GOSTILNE SKOZI ČAS 
Kulinarično obarvan vodeni ogled mesta

Svoje brbončice vkrcajte na krožnik, ki potuje skozi čas.
Na kulinarični turi po najstarejšem slovenskem mestu spoznajte pestrost okusov, začinjenih s ščepcem zgodovine in okusite kaj jedo in pijejo ptujčani.

Lov na gurmanske zgodbe mesta vas vodi od starih furmanskih gostišč preko prve ptujske picerije do nekdanje mogočne obrambne bastije.
Med drugim izveste kaj so nekoč jedli meščani, katere so tradicionalne jedi Ptuja in okolice danes ter kje se skriva najstarejše slovensko arhivsko vino.

Številne ptujske gostilne in restavracije se ponašajo z dolgo ter bogato tradicijo. Začetki nekaterih segajo že več kot stoletje nazaj.
Na zanimivo odkrivanje slastne ptujske kulinarike vas bodo popeljali izkušeni turistični vodniki. Dober tek!

Trajanje vodenega ogleda: 90 minut
Cena: 25,00 € z DDV/osebo
Vodeni ogled vsebuje: strokovno vodenje s turističnim
vodnikom, glavno jed in sladico v dveh različnih
tradicionalnih mestnih gostilnah, 1 dcl lokalnega
ptujskega vina
Rezervacije ogledov: info@visitptuj.eu
Več informacij: www.visitptuj.eu

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih