Ptujski kulinarični vplivneži - visitptuj.eu

Spoznaj lokalno

Ptujski kulinarični vplivneži

Kdor je že bil na Ptuju, ve, da se tu dobro je in pije. Toda odlične kulinarične ponudbe ne bi bilo brez ljudi, ki se s srcem in dušo predajajo iskanju najboljših lokalnih sestavin, mešanju tradicije in sodobnih kulinaričnih trendov ter iskanju tistega najboljšega, zaradi česar jih boste hoteli obiskati vedno znova. Spoznajte jih!

Alenka Grabar, predana ptujska gostinka, je z odločitvijo, da vzame kuhalnico v svoje roke, pomembno pripomogla k temu, da najdemo Ptuj na zemljevidu slovenskih dobrojedcev in kulinaričnih turistov. Dovršenost njenih krožnikov in njena prisotnost med gosti obisk Gostilne Grabar, uvrščene tudi v prestižen gastronomski vodnik Gault & Millau, spremenita v zares pristno gastronomsko doživetje.

Če vas ob jedi zanima še dobra vinska kapljica, se prepustite vinskemu svetovalcu Francu Brodnjaku. Že vrsto let spremlja obiskovalce po poteh bogatega ptujskega podzemlja, ki v sebi skriva tudi najstarejši slovenski vinski zaklad – Zlato trto. S prijaznim nasmeškom, strokovnim pristopom in osebno predanostjo častitljivi tradiciji Ptujske kleti mu vedno znova uspe prižgati iskrico zanimanja v očeh vinoljubov.

Ob reki Dravi je znamenita gostilna Ribič, katere bogato tradicijo nadaljuje Vlado Pignar. Njegova kulinarična filozofija sledi novim trendom, a pri tem ne pozablja na kakovostne lokalno pridelane sestavine. Zelo veliko mu pomeni, da se kulinarika Ptuja predstavi v najboljši luči na sejmih, odprti kuhinji, pa tudi na mizi z belim prtom. Oči se mu zasvetijo, ko odkriva pozabljene recepte. V času pusta je obudil kurentovo juho, recept iz petdesetih let prejšnjega stoletja.

Ljubitelji priljubljenega napitka iz hmelja obiščite kavarno Bodi in njenega lastnika Marka Kolariča. Ta je na Ptuj pripeljal pivsko renesanso in lokal v zaspani mestni ulici spremenil v enega najbolj slikovitih ter edinstvenih pivskih kotičkov, ki je bil že tretjo leto zapored izbran za najboljši bar leta izven prestolnice.

Mira Korošec je odločitev, da svoje življenje posveti umetnosti gostoljubja, sprejela že kot mlada ekonomistka. Iz priljubljenega shajališča cele generacije Ptujčanov je Gostilna Amadeus postala prepoznavna po pristni domači kulinariki. Njen projekt je tudi obnova idilične hiške pod gradom, s katero je Ptuj bogatejši za še eno butično namestitev.

V gostilni Pri Tonetu na desnem bregu Drave lahko srečate Bojana Svenška. Z občutkom za negovanje lokalnih kulinaričnih posebnosti nadaljuje tradicijo družinskega gostišča. Predani gostinec uspešno krmari svojo dolgoletno ekipo in se odlično znajde tako za kuhinjskim pultom kot med gosti.

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih