Zeleni Ptuj - visitptuj.eu

Novice

Destinacija Ptuj zajema tudi območje Natura 2000, ki predstavlja 21,33% območja z zaščiteno naravo in vključuje raznoliko floro in favno. Izpostaviti je potrebno, da na dveh otokih na ptujskem jezeru gnezdijo ptice, ki so avtohtone (kormoran, navadna čigra in rečni galeb), kakor tudi različne vrste rac, mali žagar, galebi, ponirki, slapniki in drugi, katere si lahko obiskovalci ogledajo iz opazovalnice.

Prebivalcem in obiskovalcem so na voljo kolesarske poti (npr. Dravska kolesarska pot), park z rekreativnimi napravami, zeleno mestno sprehajališče in grajski park pri gradu Turnišče. Zelene površine predstavljajo 74% destinacije, kar omogoča prebivalcem in obiskovalcem ugodne pogoje za bivanje. Zelene površine sovpadajo tudi s 84,7% nezazidanih površin, kar dokazuje redko poseljenost in veliko naravnega okolja za gibanje in zdrav način življenja.

Ptuj se lahko pohvali tudi na področju recikliranja vseh odpadkov v višini 50%, za kar je zadolženo podjetje Javne službe Ptuj, ki s svojim delom presega državno povprečje za 10%. Poleg recikliranja odpadkov smo pozorni tudi na čišče odpadne vode, katero Komunalno Podjetje Ptuj prečisti v 90% in posledično presega državno povprečje za 34%.

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih