88. Huda pokušnja! - visitptuj.eu

Pred nami je že 𝟴𝟴. 𝗛𝘂𝗱𝗮 𝗽𝗼𝗸𝘂𝘀̌𝗻𝗷𝗮!, ki bo potekala 𝘃 𝘀𝗿𝗲𝗱𝗼, 𝟯𝟭. 𝗺𝗮𝗷𝗮 𝗼𝗯 𝟭𝟵. 𝘂𝗿𝗶!

Tokrat se bosta v 𝗗𝗼𝗺𝘂 𝗞𝗨𝗟𝗧𝘂𝗿𝗲 𝗠𝘂𝘇𝗶𝗸𝗮𝗳𝗲𝗷𝘂 𝗻𝗮 𝗣𝘁𝘂𝗷𝘂 predstavila igralka 𝗠𝗶𝗹𝗲𝗻𝗮 𝗭𝘂𝗽𝗮𝗻𝗰̌𝗶𝗰̌ in vinogradnik 𝗕𝗼𝗷𝗮𝗻 𝗞𝘂𝗹𝗰̌𝗮𝗿.

𝗠𝗶𝗹𝗲𝗻𝗮 𝗭𝘂𝗽𝗮𝗻𝗰̌𝗶𝗰̌ je ena najprepoznavnejših slovenskih gledaliških in filmskih igralk. V zgodovino se je kot ena največjih igralk 20. stoletja vpisala z vlogami v kultnih filmih kot sta Cvetje v jeseni in Moj ata, socialistični kulak. Nastopala je tudi na mnogih domačih in tujih odrih, nazadnje v Mestnem gledališču Ptuj v predstavi Pot neizbrana. Na dogodku bo predstavila knjižno uspešnico Kot bi luna padla na zemljo, ki jo je od leta 2016 ustvarjala skupaj z odličnim slovenskim biografom Tadejem Golobom.

𝗕𝗼𝗷𝗮𝗻 𝗞𝘂𝗹𝗰̌𝗮𝗿, Lendavčan in vinar, ki je sicer po izobrazbi doktor kemijske tehnike, pravi, da ga k trtam žene prav posebna ljubezen, njegovo vinogradniško in vinarsko delo zaznamujejo strastnost, predanost, plemenitenje tradicije z inovacijami, znanjem in izkušnjami. Njegovo posestvo ni veliko (svojima ljubljencema laškemu in renskemu rizlingu je namenil 1,3 hektarja), si pa kljub temu prizadeva za kar najvišjo kakovost vina. Obljublja pokušnjo laških rizlingov letnika – veselimo se lahko penine Ana, laškega rizlinga, ki je bil ustoličen za županovo vino, posebne različice, obogatene z biološkim razkisom, ter maceriranega in barikiranega vina.

Lepo vabljeni, vstop je prost!

Soprireditelji: Beletrina, Dom KULTure Muzikafe, TheThirdWine

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih