Delavnica o participativnem proračunu za mlade - visitptuj.eu

DELAVNICA O PARTICIPATIVNEM PRORAČUNU ZA MLADE

različne lokacije v mestu


V podporo razvoju projektnih predlogov bodo na območju občine organizirane delavnice, na katerih bo predstavljen koncept participativnega proračuna in način sodelovanja, mogoče pa bo oblikovati tudi osnutke pobud, ki jih bodo občanke in občani želeli predlagati. Del časa na delavnici bo namenjen tudi skupinski razpravi o potrebah in dvigu kakovosti življenja na posameznem območju.

Delavnice bodo potekale:
– 3. 4. 2023 ob 17.30, Učilnica na prostem pri OŠ Breg, Rogaška cesta 6, Ptuj (v primeru dežja v OŠ Breg)
– 7. 4. 2023 ob 18. uri, Mala dvorana, Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, Ptuj (za skupino Mladi)
– 12. 4. 2023 ob 17.30, Igrišče Ljudski vrt Ptuj (v primeru dežja v paviljonu, Ljudski vrt)

Za izvedbo izglasovanih projektov v letu 2023 bo v proračunu Mestne občine Ptuj za leto 2024 namenjenih 175.000,00 EUR. V vsakem izmed štirih območij bo na voljo 37.500,00 EUR in v skupini Mladi 25.000,00 EUR.

Kako lahko sodelujem?
Občani lahko sodelujete bodisi kot predlagatelji, bodisi kot glasovalec, ali pa v obeh vlogah. Občani, ki želite biti predlagatelji, svoj projektni predlog oddate na predvidenem obrazcu, če pa želite za določen predlog zgolj glasovati, boste svoj glas oddali na predčasnem glasovanju ali na uradnem glasovanju.

Kdo lahko sodeluje?
Sodeluje lahko vsak prebivalec ali prebivalka s stalnim prebivališčem v Mestni občini Ptuj, ki je dopolnil/-a 15 let.
V skupini MLADI so predlagatelji lahko zgolj osebe v starosti med 15 in dopolnjenih 29 let starosti (do vključno zadnjega dneva pred 30. rojstnim dnem) s stalnim prebivališčem v Mestni občini Ptuj.

Projektne predloge lahko oddate od 3. 4. 2023 do:
– 5. 5. 2023 do polnoči po elektronski pošti na naslov obcina.ptuj@ptuj.si ali po pošti na naslov Mestna občina Ptuj, Mestni trg 1, 2250 Ptuj (v tem primeru kot datum oddaje šteje poštni žig) ali
– 5. 5. 2023 v času uradnih ur v sprejemni pisarni Mestne občine Ptuj.

Več informacij najdete tukaj.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih