Dogodki na Ptuju ob slovenskem kulturnem prazniku - visitptuj.eu

Prešernov dan, slovenski kulturni praznik

Ob slovenskem kulturnem prazniku vas vabimo, da dan posvetite tudi spominu na našega velika pesnika, ter obiščete kakšnega od dogodkov, ki jih ta dan pripravljajo na Ptuju.

Če ni v zapisu drugače rečeno, bo posamezen dogodek 8. februarja.

 

Info

datum in čas

8. februar

Lokacija

Več lokacij

OSREDNJA SLOVESNOST OB PREŠERNOVEM DNEVU
 • 7. februar ob 18:00 | Osrednja slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku v veliki dvorani Dominikanskega samostana na Ptuju.
  Slavnostna govorka bo Milena Doberšek, direktorica Knjižnice Ivana Potrča Ptuj.
PREŠERNOV DAN 2022 V POKRAJINSKEM MUZEJU PTUJ – ORMOŽ
 • Prost vstop v muzejske zbirke v Ptujskem gradu
 • Mali kurent, ogled razstave otroških likovnih del na temo kurenta mladega avtorja, 7-letnega Luke Pongraca in delavnica za družine. Razstava bo na ogled od 8. 2. do 1. 3. 2022
SKRITA MESTNA DVORIŠČA. ZAČETKI SREDNJEVEŠKEGA PTUJA.
 • Arheološke raziskave, ki trenutno potekajo na dvorišču Stare steklarske, Vrazovem trgu in pripadajočih ulicah, so do sedaj postregle z mnogimi zanimivimi in večkrat tudi nepričakovanimi odkritji.
 • Razstava bo na ogled od 8. 2. 2022 do 6. 3. 2022.  Razstavišče bo odprto tudi na Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, v torek, 8. februarja, med 10. in 16. uro.
MESTNI KINO PTUJ
 • Kratki filmi za otroke 2022
  Spoznaj kratke filme, ki so jih ustvarili otroci in mladi ali pa so pri nastajanju filmov kako drugače sodelovali. Deset zgodb spremlja različne junake.
  Prepusti se opazovanju slike in zvoka. Odpri srce zgodbam in se vanje radovedno poglobi.
  Program kratkih filmov za otroke
 • Kratki filmi 2022
  Sedem filmov nas ponese na lov za predsodki, potovanje s pticami, pred bolečo odločitev nosečnice, v življenje nenavadnega dečka, na navdihujoče smetišče, v domišljijo dečka, ki se mora boriti za očetovo pozornost, in v dom starejših občanov, ki skriva neverjetno veliko življenjske radosti.
  Program kratkih filmov
GALERIJA LUNA
 • Od 2. februarja 2022 je v galeriji Luna na ogled nova prodajna razstava Borisa Zaplatila, v sklopu kulturnega praznika pa pripravljajo prav posebno ponudbo.
  Galerija bo 8. februarja odprta od 11. do 18. ure, za vas pa se bosta odvili tudi dve vodstvi po novi razstavi Borisa Zaplatila, po kateri vas bo popeljal kar umetnik, ki bo po vodstvu tudi odgovoril na vaša vprašanja. Prvo vodstvo se bo odvilo ob 12. uri, drugo pa ob 16. uri. Prijave: galerijaluna@gmail.com
KNJIŽNICA IVANA POTRČA PTUJ
 • 7. februar ob 19:00 | Ob slovenskem kulturnem prazniku pripravljajo odprtje razstave stripa Povodni mož Patrika Komljenovića. Dogodek bo na ogled na YouTube kanalu knjižnice v ponedeljek, 7. februarja 2022, ob 19. uri. Razstava bo na ogled do 24. 2. 2022.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih