FED HORSES / ČEDAHUČI - visitptuj.eu

Fed horses & Čedahuči


Četrtek, 25. maj 2023, ob 20.00, Kavarna Bodi cena: 15 €


Dva slovenska indie glasbena kolektiva, en skupni koncert. Fed Horses in Čedahuči ustvarjajo na presečišču folk rocka, americane, indieja, countryja in popa, pri čemer vsak po svoje ohranja avtohton izraz. Na skupnih večerih glasbeniki igrivo izzivajo drug drugega in izmenjujoče igrajo pesmi obeh zasedb ter delijo zgodbe izza besedil in nastajanja pesmi.
Fed Horses z odlično pevko Uršo Mihevc na čelu je velika in pomembna osvežitev slovenske glasbene scene, znana po ustvarjanju kakovostne popularne glasbe in besedil s težo. Širša javnost jih je spoznala leta 2018 na Izštekanih 25, k njihovi prepoznavnosti pa je pripomogel tudi začetek ustvarjanja besedil v slovenščini, predvsem skladbi Spremembe in Ti ne poznaš konjev. Slednjo je zasedba predstavila na EMI 2019.
Čedahuči, ki so jim glasbeni uredniki RTV Slovenije nadeli naziv vodilnih slovenskih “folksterjev”, domačo glasbeno sceno s svojimi unikatnimi pesmimi in koncerti bogatijo približno desetletje. Njihovi albumi so prejeli odlične odzive tako glasbenih kritikov kot tudi širše javnosti. Sodelovali in ustvarjali so z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki, kot so Rudi Bučar, Matevž Šalehar Hamo, Fed Horses, Severa Gjurin, Gal Gjurin in drugi.


Cena vstopnice: 15 evrov

Nakup in rezervacija vstopnic:

  • Društvo za glasbeno umetnost Arsana: info@arsana.si, 059 955 041
  • TIC Ptuj: info@visitptuj.eu, 02 779 60 11 (pon-pet 9.00-16.00, sob-ned 9.00-15.00)

 


Dogodek organizira Festival Arsana v sklopu sodelovanja Novega mesta in Ptuja pod okriljem Združenja zgodovinskih mest Slovenije

Info

Datum in ura

Četrtek, 25. april 2023, ob 20.00

Lokacija

Kavarna Bodi

Vstopnina - koncert

15 EUR

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih