FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE 2022 - visitptuj.eu

NAJUGLEDNEJŠI FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

19. avgust 2022 ob 20.00, dvorišče Minoritskega samostana na Ptuju


Ptujski festival ljudske glasbe je najstarejši in najprestižnejši tovrstni dogodek v Sloveniji. Prvič je bil izveden leta 1969. Ansambli tekmujejo v dveh kategorijah: klasični kvinteti in v kategoriji ostalih ansamblov. Na festivalu vsak ansambel sodeluje z dvema novima skladbama, ki še nista javno predvajani ali izdani na zvočnih posnetkih in z neobjavljenimi besedili. Strokovna komisija, ki jo imenuje organizator festivala, izbere izvajalce izmed prijavljenih ansamblov in jih oceni na javni avdiciji.


OTROCI POJEJO SLOVENSKE PESMI IN SE VESELIJO

18. avgust 2022 ob 18.00, dvorišče Minoritskega samostana na Ptuju

Na odru na dvorišču Minoritskega samostana bodo obiskovalci lahko zaploskali 26 finalnim nastopom, med katerimi bo komisija znanih slovenskih pevcev izbrala dva zmagovalca – ena v mlajši in enega v starejši kategoriji – ki bosta za nagrado prejela lastno pesem. Obiskovalci in tekmovalci bodo lahko skupaj zaploskali tudi vrhunskim slovenskim pevcem. S prireditvijo organizator Radio-Tednik spodbuja petje slovenskih pesmi in odkrivanje pevskih oziroma glasbenih talentov.


ORFEJČKOVA PARADA – 30 LET SPOMINOV

21. avgust 2022 ob 18.00, dvorišče Minoritskega samostana na Ptuju


Jubilejna, 30. Orfejčkova parada zaznamuje tri desetletja, ko je oddaja Orfejček v programu Radia Ptuj poslušalcem ponujala izključno slovensko narodno-zabavno, zabavno in ljudsko glasbo, Luka Huzjan in Jože Ekart pa sta kot Luka in Pepi poskrbela tudi za obilico zabave. Po treh desetletjih se priljubljeni voditeljski par poslavlja in oddajo Orfejček prepušča mlajši generaciji, ob slovesu pa se bodo na Orfejčkovi paradi zvrstila najbolj prepoznavna imena slovenske zabavne in narodno-zabavne glasbe: Alfi Nipič, Modrijani, Manca Špik, Čuki, Saša Lendero in mnogi drugi.


Foto: Črtomir Goznik

Info Odpri zemljevid

DATUM

18.–21. avgust 2022

LOKACIJA

dvorišče Minoritskega samostana, Minoritski trg 1, Ptuj

PODROBNO

https://www.ptujski-festival.si/

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih