RAZSTAVA: GREGOR PRATNEKER - visitptuj.eu

GREGOR PRATNEKER: OKO IN ČUT ZA SLIKARSTVO

 

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave najnovejšega slikarskega opusa akademskega slikarja Gregorja Pratnekerja v četrtek, 14. aprila 2022, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.

 

Pratnekerjev slikarski princip temelji na obravnavi optičnih učinkov, kateri navdih poišče zmeraj in zgolj v naravi. Z dinamičnim kadriranjem in s pastoznim nanašanjem živih barv slikar postavlja pred nas svet, v kakšnem trenutno živimo, a hkrati nam čutno sporoča, kateri je tisti svet, ki ga želimo in po katerem hrepenimo. Pratnekerjeve sublimne slikarske podobe narave, predvsem gozdov, nam ponujajo posebno izkustvo, ko se preprosto predamo tišini in vstopimo v svet umetnosti, z vero v lepši in boljši jutri. Onkraj besed. (Stanka Gačnik)

 

Na ogled do 29. maja 2022.

Info Odpri zemljevid

DATUM + ČAS

Na ogled bo od 14. aprila do 29. maja 2022.

LOKACIJA

Miheličeva galerija

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih