JANKO IN METKA - visitptuj.eu

JANKO IN METKA

V soboto, 2. 3. 2024 ob 9.30 in 11.00


Pavel Polák po motivih bratov Grimm
JANKO IN METKA

Gostuje Lutkovno gledališče Maribor

Ob premieri uprizoritve je Pavel Polák zapisal: “Janko in Metka, pravljica Jakoba in Wilhelma Grimma, nesporno sodi v zakladnico svetovnega slovesa. Ob Rdeči Kapici, Sneguljčici in Pepelki je to ena prvih pravljic, s katero se srečajo otroci. Zgodba bratca in sestrice, ki se izgubita v temnem gozdu in se znajdeta pred hišico hudobne čarovnice, je ena prvih strašljivih otroških zgodb. V času, ko otroci predvsem preko televizije nehote zaužijejo veliko mero agresivnih podob in zgodb, bomo v lutkovnem gledališču pričarali svet, kjer sta veliki zmagovalki dobrota in ljubezen.”

Uprizoritev Janko in Metka kot klasična brezčasna lutkovna predstava že skoraj dve desetletji razveseljuje številne generacije, v sezoni 2017/2018 pa je doživela že dvestoto ponovitev.

Več informacij

Info Odpri zemljevid

DATUM IN ČAS

2. 3. 2024 ob 9.30 in 11.00

LOKACIJA

Mestno gledališče Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih