KONCERT KLAPE DALMARI - visitptuj.eu

KONCERT KLAPE DALMARI

15. 10. 2022, 19.00, Dominikanski samostan Ptuj 

Prepustite se zvoku žametnih glasov dalmatinskih trubadurjev iz Maribora!

Klapa Dalmari je ena najvidnejših slovenskih klap, ki pod vodstvom v Mariboru živečega Zagrebčana Marka Mandira prepeva tradicionalne dalmatinske klapske pesmi. Klapa deluje, kot zasebna sekcija v sklopu najstarejšega hrvaškega društva v Sloveniji, »Hrvatskog kulturnog društva u Mariboru«. Ustanovljena je bila leta 2009 na iniciativo ljubiteljev klapskih pesmi v Mariboru. Dalmari, je besedna igra sestavljena iz Dalmacije in Maribora, ki izraža povezanost članov in njihovo kulturno poslanstvo. Dalmari se trudi upreti estradizaciji klapskega petja in neguje avtentično acapella petje. 

Klapa se je v začetku julija z nastopom na drugem izbornem večeru 56. Festivala dalmatinskih klap v Omišu uvrstila na prvo mesto med moškimi klapami. S to uvrstitvijo so si Dalmari zagotovili nastop v prestižnem finalu festivala. V močni konkurenci se je mariborska klapa odlično odrezala, dosegli so tretje mesto po izboru publike in zavidljivo četrto mesto na tradicionalnem dalmatinskem festivalu. Klapa Dalmari je šele druga slovenska klapa, ki se je kadarkoli uvrstila na predi izbor festivala in z letošnjim letom tudi prva slovenska klapa, ki ji je uspel preboj v finale. 

V Sloveniji obstaja veliko zanimanje za klapsko petje. Klapska pesem je najlepši spomin na dneve, preživete na hrvaškem jugu. Ravno zato glasbeni vodja klape Marko Mandir meni, da je ta vrsta glasbe nova barva na mostu prijateljstva, ki spaja Hrvaško in Slovenijo. 

Cena vstopnice: 12€.

Prodaja vstopnic: Vstopnice lahko kupite na Eventim-u, na blagajni Javnih služb in na blagajni Dominikanskega samostana

Organizator: Dominikanski samostan Ptuj

Vizual: Dominikanski samostan Ptuj

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

15. oktober 2022, 19.00

Lokacija

Dominikanski samostan Ptuj

Vstopnina

Cena vstopnice: 12€.
[Vstopnice lahko kupite na Eventim-u, na blagajni Javnih služb in na blagajni Dominikanskega samostana Ptuj]

Dodatno

http://dominikanskisamostan.si/dogodki/

Podobni dogodki

31 December

Silvestrovanje na prostem Ptuj

Mestni trg, Ptuj
31 Dec
2 - 31 December - Festivali

Ptujska pravljica 2024

Mestni trg, Ptuj
02 Dec
9 November - Zabava

Martinovanje na Ptuju

Mestna tržnica, Slomškova ulica, Ptuj
09 Nov

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih