Liki in čarovniški triki - visitptuj.eu

Liki in čarovniški triki (premiera otroške predstave)

18. 12. 2022 ob 11.00 in 11.00, Mestni kino Ptuj

Predstava za otroke po motivih: Enci benci na kamenci, 3+

Čarovniška vajenka ostane sama s skrivnostno veliko čarovniško knjigo! Le kakšne coprnije skriva ogromna magična knjiga urokov, ki je ne sme odpreti kar vsak? Se je čarovniška vajenka pripravljena spopasti s težkimi zavozlanimi uroki? Bo zmogla sama?

Skozi serijo hudomušnih in neuspelih poskusov čarovniške vajenke, da bi s pomočjo čarovniških trikov pregnala sosedovo osamljenost in njega samega, kot po čarovniji otroke popelje v svet likov in barv. Popolnoma nepričakovano pa se na pustolovščini, polni smeha in nerodnih urokov, zgodi resnična čarovnija – prijateljstvo. Spoznamo, da prave barve prijateljstva lahko občutimo skozi smešne trike in da za resnično povezanost niso pomembne oblike. Najbolj pomembno je, da imamo drug drugega.

Magična predstava je nastala na podlagi zelo znanih urokov oziroma ljudskih otroških izštevank. Našim nadobudnim mini gledalcem lahko s ščepcem kreativnosti in modernega pridiha približamo stare izštevanke, ki se navezujejo na pozabljene otroške igre. Hkrati se preko zabavnih urokov naučijo oblike in kaj se zgodi, če mešamo barve.

Organizatorja: ECI PECI kreativno gledališče v soorganizaciji z Mestnim kinom Ptuj

Besedilo: slovensko otroško ljudsko izročilo in ekipa Eci Peci
Režija in dramaturgija: Ekipa Eci Peci
Animatorji: Janja Erpič, Patrik Komljenović, Mojca Prigl
Likovna in grafična podoba: Patrik Komljenović

Zahvala: Mestni kino Ptuj, Mladinsko društvo BTT, Mestna občina Ptuj, Center interesnih dejavnosti Ptuj

Info Odpri zemljevid

datum in čas

18. 12. 2022
10..00 (premiera) in 11.00 (I. ponovitev)

lokacija

Mestni kino Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih