MED FIGURATIVNIM, ABSTRAKTNIM IN DIGITALNIM, OTVORITEV RAZSTAVE - visitptuj.eu

Vabimo na otvoritev razstave likovnih del dveh mladih ustvarjalcev s Ptuja. Svoja dela bosta predstavila Aleksander Štumberger in Filip Zelenjak.

 

Filip Zelenjak je star 20 let in študira arhitekturo na FGPA na Univerzi v Mariboru. Umetniško se izraža že od otroštva, zadnjih nekaj let pa se je z likovnim ustvarjanjem začel resneje ukvarjati. Poleg  risanja, s katerim je odraščal, se od nedavnega ukvarja tudi s tehniko abstraktnega slikanja, fotografiranja ter računalniške grafike in fotomontaže. Skozi svoje delo, ki je rezultat osebnega doživljanja in idej, želi navdihovati ter zapeljati gledalca v fantazijski svet.

Aleksander Štumberger je star 20 let in študira konserviranje in restavriranje likovnih del na ALUO v Ljubljani. Likovno ustvarja že od malih nog, bolj resno pa se temu posveča 5 let. Najbližje so mu tehnike slikanja in risanja, zanimajo pa ga tudi druga polja umetnosti, na primer konceptualna umetnost. V svojem ustvarjanju se najpogosteje posveča širokim družbenim temam, v katere pa poskuša vnesti del osebnega doživljanja.

 

V skladu s trenutnim Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 73/2021) se lahko javne kulturne prireditve udeležijo posamezniki, ki imajo izpolnjen PCT pogoj.

Info

Datum in čas

12. avgust 2021 ob 20.00 uri

Lokacija

CID Ptuj, Osojnikova cesta 9, Ptuj

Podobni dogodki

7 September

PTUJSKE GRAJSKE IGRE 2024

Grad Ptuj, Na Gradu, Ptuj
07 Sep
6 Julij - 10 September

Art Stays 2023

Ptuj
06 Jul
06 Jul

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih