MEDNARODNI DAN ARHIVOV - visitptuj.eu

MEDNARODNI DAN ARHIVOV

Ponedeljek 10. junij 2024, ob 17.00, Zgodovinski arhiv Ptuj.


Dan odprtih vrat v Zgodovinskem arhivu na Ptuju.

Tudi letos se bodo v Zgodovinskem arhivu na Ptuju pridružili praznovanju mednarodnega dnega arhivov, ki ga praznujemo 9. junija. Na ta dan, je leta 1948 pred Okriljem Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesca) bil ustanovljen Mednarodni arhivski svet (MAS). Eden od načinov za prepoznavanje našega arhiva in naše dejavnosti, predvsem v lokalni skupnosti, so tudi Dnevi odprtih vrat.

Ogledati si bo možno razstavo “Vsak milimeter šteje: geodezija na Slovenskem skozi čas”. Porazstavi bo vodil vodja Območne geodetske uprave Ptuj, g. Jožef Dajnko.

Po ogledu razstave bodo omogočili vpogled v arhivske depoje in predstavitev našega dela v arhivu.

 

 

Info Odpri zemljevid

DATUM IN ČAS

10.6.2024, 17.00

LOKACIJA

Zgodovinski arhiv Ptuj

VEČ INFORMACIJ

https://www.arhiv-ptuj.si/pages/aktualno.php

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih