Miha Rogina & Sae Lee: Stoletje saksofona - visitptuj.eu

KLASIČNI MOJSTRI : MIHA ROGINA & SAE LEE: Stoletja saksofona (SLO, JAP)

četrtek, 31.3. 2022, ob 19.30 uri

Slavnostna dvorana ptujskega gradu

VSTOPNICE: (na prodajnem mestu Arsane, Jadranska ulica 4 in TIC Ptuj): 10€ (dijaki, študenti in upokojenci), 15€

ŠTEVILO VSTOPNIC JE OMEJENO!

 

MIHA ROGINA – saksofon

SAE LEE – klavir

 

SAE LEE je diplomantka Tokijske univerze. V letih 2007 in 2008 je z odliko zaključila študij klavirja in komorne glasbe na Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. Njeni profesorji so bili Michel Beroff, Eric Le Sage in Laszlo Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih, med njimi Citta di Padova (Italija) in Albert Roussel (Sofia, Bolgarija). Solistično koncertira z orkestri kot Kansai Philharmonic Orchestra, Osaka Philharmonic Orchestra – Opus), Sofijska Filharmonija, Plevenska filharmonija in simfonični orkester mesta Kojima. Sae je klavirska spremljevalka prima balerine in direktorice baleta pariške opere, Aurélie Dupont ter direktorja londonskega Kraljevega baleta.

Predstavljen kot ‘najboljši saksofonist današnje mlajše generacije’ v reviji The Sax. Miha Rogina je dobitnik 1. nagrade na 10 mednarodnih tekmovanjih. Sodeloval je z vodilnimi glasbeniki kot Pierre Boulez in Fabio Luisi ter nastopil na koncertnih odrih kot dunajska Musikverein, pariška Salle Pleyel, Großes Festspielhaus v Salzburgu in japonska Izumi Hall. Po študiju v Ljubljani je diplomiral na CNSM v Parizu. Izpopolnjeval se je na Eastman School of Music v ZDA, zatem pa na Dunaju zaključil še študij orkestrskega in zborovskega dirigiranja. Je profesor za saksofon na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter gostujoči profesor na univerzah Senzoku Gakuen v Tokiu, Osaka College of Music (Japonska) in Sibelius Akademiji v Helsinkih. Kot dirigent vodi orkestre kot so Slovenska filharmonija, Simfonični orkester RTV Slovenija in SNG Ljubljana, Bratislavska filharmonija idr.

 

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ptuj

Več informacij na 05/99-55-041 ali info@arsana.si

 

Info Odpri zemljevid

Lokacija

Slavnostna dvorana ptujskega gradu
Na gradu 1,
2250 Ptuj

Datum

31. 3. 2022, ob 19.30 uri

Podobni dogodki

31 December

Silvestrovanje na prostem Ptuj

Mestni trg, Ptuj
31 Dec
2 - 31 December - Festivali

Ptujska pravljica 2024

Mestni trg, Ptuj
02 Dec
9 November - Zabava

Martinovanje na Ptuju

Mestna tržnica, Slomškova ulica, Ptuj
09 Nov

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih