MURAT IN JOSE: RITMIČNO ŠKATLASTE PRAVLJICE - visitptuj.eu

MURAT IN JOSE: RITMIČNO ŠKATLASTE PRAVLJICE

brezplačna glasbeno-pripovedovalska interaktivna predstava


30. 12. 2022 ob 17.00, Pravljični Mestni trg
Trajanje predstave: 40 min
Predstava je primerna za otroke od 3. leta dalje


Murat in Jose sta poleg ustvarjanja glasbe zelo dejavna tudi v gledališču, še posebej Jose tudi v gledališču za otroke. Tokrat sta se skupaj lotila predstavitve različnih ljudskih pravljic na način, ki jima je najbližji, preko glasbe. Ta glasba nastaja tako, da se z glasom posnema zvoke različnih glasbil. Temu z angleškim izrazom pravimo “human beatbox”. Murat je mojster ustvarjanja zvokov z usti, tekom predstave ustvarja glasbo, ki jo sproti nasnemava na posebno napravo, imenovano “loop station”. Jose odigrava prizore, slikovito pripoveduje in skupaj z otroki poje pesmi, ki se jih sproti naučijo.

Izbrane ljudske pravljice so po vsebini precej raznolike, rdeča nit pa je vzpostavljanje odnosov med protagonisti, ki so sprva ali hierarhični ali nepravični ali so protagonisti v nesoglasju, vsaka zgodba pa pripelje do razrešitve nevzdržne situacije. V tem oziru so zgodbe tudi poučne, saj otrokom nakazujejo možne miroljubne rešitve njihovih vsakdanjih konfliktnih situacij v dobro vseh vpletenih.

Predstava je interaktivna, saj vključuje otroke preko ploskanja, petja, plesa in odprtega dialoga z nastopajočima.


Režija: Jose
Izvajalca: Murat in Jose
Glasba in songi: Murat in Jose
Koreografija in scenografija: Tjaša Jerak
Produkcija: Gledališče MalihVelikih, Zavod TUGENDE


Predstava je del programa Ptujske pravljice v organizaciji Zavoda za turizem Ptuj.

Vir fotografij: Murat in Jose

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih