NAPOVEDNIK VIKENDA - visitptuj.eu

NAPOVEDNIK VIKENDA & MEDNARODNI DAN DRUŽIN


Vikend je tu, preživite ga doživeto!

Fotografski navdušenci ste že v petek vabljeni na fotografsko razstavo v CID Ptuj, v soboto bo bobnelo na Ptujskem gradu, na ležerno nedeljsko dopoldne pa lahko okusite Mediteran na brunchu v Grand Hotelu Primus.

Ker v nedeljo, 15. maja, obeležujemo mednarodni dan družin, vas vabimo tudi, da preživljanje časa s svojimi najmlajšimi popestrite z zanimivim Vodnikom po najstarejšem mestu za otroke. Brezplačen izvod dobite tudi v TIC-u Ptuj.


PETEK, 13. 5. 2022


OTVORITEV FOTOGRAFSKE RAZSTAVE EVA VODA: URBANO ŽIVLJENJE
13. 5. 2022, ob 19.00, CID Ptuj

Eva Voda je stara 27 let in prihaja s Ptuja. Zadnja leta veliko časa preživlja v Mariboru, ki je imel velik vpliv na njeno fotografijo. Ljudje, okolica, življenje, razni fotografski dogodki in delavnice, vse to je vplivalo na to, da se je po nekaj letih premora spet vrnila želja po fotografiranju.
“Začela sem delati na svojem stilu, saj je to pomemben del fotografije, kateremu nikoli prej nisem posvetila dovolj časa,” je povedala.

V zadnjem letu so začele nastajati fotografije urbanega življenja, saj je v svoj objektiv želela ujeti spontanost kaosa, ki nastane v mestih, in izpopolniti svoj fotografski stil.
Vstopnine ni. Dogodek organizira CID Ptuj.


SOBOTA, 14. 5. 2022


PTUJ BOBNI – BOBNARJI NA GRADU
14. 5. 2022, od 10.00 do 14.00, turnirski prostor Ptujskega gradu

Na turnirskem prostoru Ptujskega gradu bo zabobnelo! Ptuj bobni – bobnarji na gradu ne bo le nastop bobnarjev, ki bodo preplavili Ptujski grad, ampak se obeta edinstven dogodek v edinstvenem ambientu. Koncert bo otvorila ptujska rock zasedba Hudobni Volk, nato pa bo s skupino The Rocktors v živo zaigralo več kot 30 bobnarjev vseh generacij iz celotne Slovenije z gostom, Pihalnim orkestrom Ptuj.

Poleg bobnanja bodo potekale tudi animacije za otroke, ogledali si boste lahko največjo zbirko starodavnih glasbil in izdelovali zanimive inštrumente.


KINO VRTIČEK: PIKA IN PACKA PACKATA
14. 5. 2022, 10.00, Mestni kino Ptuj

Prick och Fläck på fläcken, Lotta in Uzi Geffenblad, Švedska, 2013, 44 min, sklop 7 kratkih animiranih filmov, sinhronizirano, 3+

Idealno za prvi obisk kina! Ljubki kratki lutkovni animirani filmi o Piki in Packi, ki počneta vse mogoče: tokrat pečeta, obiščeta cirkus, zbolita za noricami, se odpravita po gobe v gozd in še v disko! Primerno že za najmlajše, kakovost naracije in likovne zasnove pa bo prepričala tudi odrasle.
Projekciji filma bo sledila ustvarjalna packalnica za otroke z likovnico Saro Ferčič.
Vstopnina: 3 EUR


NEDELJA, 15. 5. 2022


BRUNCH OKUSI MEDITERANA
15. 5. 2022, ob 12.00, Grand Hotel Primus

Vabljeni v restavracijo Grand Hotela Primus, kjer vam bodo kuharji pod vodstvom chefa Roberta Žibrata pričarali pridih morja! Za rezervacijo omizja na brunchu »okusi Mediterana« pokličite 02 74 94 506.
Več informacij najdete tukaj.
Organizator: Grand Hotel Primus, Terme Ptuj


OSTALA PONUDBA


ODPRTA SEZONA VOŽNJE Z ZAPELJIVCEM

Po starem mestnem jedru Ptuja vas bo znova lahko popeljal Zapeljivec, ki je namenjen predvsem starejšim, gibalno oviranim osebam in turistom.
Prevoz lahko naročite po telefonu; ker ne razvije velike hitrosti, pa ga lahko ustavite tudi med vožnjo.
Zapeljivec bo vozil vsak dan od 9. do 17. ure.
Vožnjo lahko naročite na telefonski številki 051 20 40 20.


MESTNI KINO PTUJ

Ker je kino vedno dobra izbira. Spored se nahaja tukaj.


Foto: Mankica Kranjec

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih