Odkrivamo Ptuj: ZGODBA O PARZIVALU – OD VITEZA OKROGLE MIZE DO VARUHA SVETEGA GRALA - visitptuj.eu

ODKRIVAMO PTUJ: ZGODBA O PARZIVALU – OD VITEZA OKROGLE MIZE DO VARUHA SVETEGA GRALA

Brezplačno vodenje

Torek, 18. 6. 2024 ob 17.00, Pričetek: TIC Ptuj


Parzival sodi v bogato izročilo legend o Arturjevih vitezih okrogle mize in iskanju svetega grala. Posebej pomenljivo je, da slovenska Štajerska nastopa kot pradomovina Parzivalovih prednikov. Na vodenju bodo obiskovalci spoznali njegovo zgodbo, ki je zelo povezana s Ptujem in Štajersko


Pričetek vodenja: TIC Ptuj (Mestni trg 4)
Začetek vodenja: 17.00
Vodnik: Marjan Ostroško
Vodenje je brezplačno
Organizator: Javni zavod za mladino, šport in turizem Ptuj


Raziščite Parzivalovo pradomovino Štajersko in odstrite skrivnosti svetega grala

Glavni junak zgodbe je mladi vitez Parzival, ki na svojih potovanjih doživlja številne vzpone in padce, a se nato od naivnega mladeniča povzpne vse do viteza Arturjeve okrogle mize.

Odločilen preobrat na njegovi duhovni poti se zgodi v devetem spevu, ko na veliki petek naleti na puščavnika Trevrizenta, od katerega se pouči o svojem poreklu in skrivnosti svetega grala.

Spričo osrednje vloge, ki jo ima Parzivalovo srečanje s puščavnikom Trevrizentom na njegovi duhovni poti, je še toliko bolj pomembno, da se prav v tem odlomku omenjajo historično dobro znani kraji, ki se danes nahajajo na območju slovenske Štajerske.

Več v povezavi in na vodenju 18. 6. ob 17.00.

 

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

18. 6. 2024 ob 17.00

Lokacija

TIC Ptuj (mestni trg 4)

Brezplačno vodenje

PTUJ, DOMOVINA PARZIVALOVIH PREDNIKOV

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih