Odprtje razstave Maksa Kavčiča, Galerija Luna - visitptuj.eu

ODPRTJE RAZSTAVE MAKSA KAVČIČA, GALERIJA LUNA

V sredo, 22. 5. 2024 ob 18.00


Vljudno vabljeni na odprtje razstave Maksa Kavčiča, ki bo v sredo, 22. maja 2024, ob 18.00 v Galeriji Luna na Murkovi ulici 2, Ptuj.

Meta Gabršek Prosenc, muzejska svetnica, je za galerijsko zloženko zapisala:  » V obdobju po II. svetovni vojni je pomenilo slikarsko delo Maksa Kavčiča rdečo nit razvoja celotnega slikarstva SV Slovenije,« je pred leti zapisal Andrej Ujčič, priljubljen in spoštovan mariborski likovni kritik. Fantu iz skromne kmečke družine je uspelo v komaj 40-tih letih zgraditi samosvojo likovno govorico vpeto med željo po osnovni zvestobi realnemu svetu in njegovo umetniško prepesnitvijo. To, kar je mlademu slikarju dala odlična zagrebška šola ter spoznavanje evropske likovne umetnosti druge pol.20.stol., je znal v postopnem dozorevanju preliti v svoj specifičen in nezamenljiv slikarski rokopis.

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

22. 5. 2024 ob 18.00

Lokacija

Galerija Luna

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih