Odprtje razstave Slađane Matić Trstenjak - visitptuj.eu

OTVORITEV RAZSTAVE:
SLAĐANA MATIĆ TRSTENJAK: ŽAMETNO JUTRO
SLIKE / PAINTINGS 2019-2024

Miheličeva galerija
Otvoritev razstave: 11. 4. 2024 ob 18.00
Na ogled do 26. maja 2024


Vljudno vabljeni na odprtje razstave najnovejših likovnih del akademske slikarke Slađane Matić Trstenjak v četrtek, 11. aprila 2024, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.

Slađana Matić Trstenjak je uveljavljena in priznana slikarka, ki je znana po svojem izrazitem slikarskem slogu, kjer se že leta posveča likovnemu raziskovanju povezovanja barve, forme in vsebine. Narava je njen atelje in kolaž je njena tehnika. Ne gre zgolj za realno posnemanje vidnega sveta, ampak izražanje slikarkinih osebnih izkušenj in pogledov na svet z živimi barvami, abstrahiranimi potezami in prepletanjem papirnatih ter v zadnjem obdobju tekstilnih ostankov žameta in čipk. Interpretira jih v samosvoje, osebno izpovedne in lirične abstraktne podobe aktualnega časa in prostora.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih