Otvoritev pregledne razstave Jožeta Foltina - visitptuj.eu

PREGLEDNA RAZSTAVA OB SLIKARJEVI 80-LETNICI


Vabljeni na odprtje pregledne razstave Jožeta Foltina  v četrtek, 1. februarja 2024, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.

V svojem slikarstvu se Jože Foltin že desetletja giblje med ustvarjalno napetostjo večnega iskanja in življenjskih preizkušenj ter umirjeno harmonijo in iskreno lepoto upodobljenega. Njegove podobe so kot slikarske metamorfoze intimne komunikacije med mentalnim, čustvenim in fizičnim svetom. So zapletene, a hkrati zelo jasne preobrazbe umetnikovega intelektualnega slikarskega diskurza na področju slovenskega sodobnega slikarstva.


Na otvoritveni slovesnosti bo zapel Moški pevski zbor KD Rogoznica pod vodstvom Gregorja Lačna.

Na ogled do 31. marca 2024.

 

Info Odpri zemljevid

Kdaj?

Četrtek, 1. februarja 2024, ob 18. uri

Kje?

Miheličeva galerija

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih