POLJSKI GODALNI VEČER - visitptuj.eu

POLONIA ALLE CORDE – POLJSKI GODALNI VEČER

22. 10. 2022 ob 18:00, slavnostna dvorana Ptujskega gradu

V sklopu prireditev ob 30. obletnici vzpostavitve poljsko-slovenskih diplomatskih odnosov se bo v soboto, 22. oktobra 2022, ob 18.00 v slavnostni dvorani na Ptujskem gradu predstavil godalni kvartet Floris s programom, ki bo posvečen poljskim skladateljem.

Izbrane skladbe nas popeljejo skozi dve stoletji poljske in slovenske glasbene ustvarjalnosti – od Wladyslawa Żelenskega, ki je med najbolj priznanimi skladatelji iz obdobja romantike, prek Macieja Maleckega, enega najpomembnejših poljskih skladateljev 20. stoletja, do slovenskega vsestranskega Janija Goloba.
Godalni kvartet Floris je komorna skupina s pisano mednarodno zasedbo glasbenikov, akademikov priznanih glasbenih univerz iz Slovenije, Romunije, Švice, Poljske, Madžarske in Združenih držav Amerike, ki ga sestavljajo Barbara Domiter, Gabor Kis, Levente Gidro in Gorazd Strlič. Vsi člani kvarteta so svoje znanje in odrske izkušnje kalili v širnem svetu pod vodstvom najboljših profesorjev in umetnikov, zato lahko ponudijo žameten zvok godalne glasbe na najvišji ravni.

Vse skladbe, ki jih bomo slišali na nedeljskem koncertu, so prirejene za godalni kvartet. Obeta se nam zanimiv sprehod skozi večkulturno bogastvo poljske in slovenske glasbene zakladnice.

Koncert pod pokroviteljstvom veleposlanika Republike Poljske v Sloveniji nastaja v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož ob podpori Veleposlaništva Republike Poljske v Sloveniji ter Ministrstva za kulturo in narodno dediščino Republike Poljske.

Vstop prost!

Foto: PMPO

Info Odpri zemljevid

DATUM IN ČAS

22. 10. 2022 ob 18:00

LOKACIJA

Slavnostna dvorana Ptujskega gradu

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih