PREDAVANJE: DR. MAŠA SACCARA, MITI SKOZI MUZEJSKE PREDMETE - visitptuj.eu

PREDAVANJE: DR. MAŠA SACCARA, MITI SKOZI MUZEJSKE PREDMETE

Četrtek 18. april, 17.00, Miheličeva galerija Ptuj


V sklopu skupnega slovenskega med-muzejskega projekta Dediščina in moč mitov organiziramo v Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož cikel predavanj na temo dediščine in mitov.

To je obenem napovednik za skupno razstavo, ki poudarja prepoznavnost in ugled muzejev, obenem pa utrjuje medinstitucionalno sodelovanje in interdisciplinarnost. Prav tako širi muzeološka in interpretacijska znanja ter veščine pripovedovanja muzejskih zgodb, usmerjena pa je v skupne cilje povezovanja lokalnih skupnosti in opolnomočenja javnosti za varovanje dediščine. Vsak muzej prispeva predmete in znanje, ki so združeni pod skupno temo mitov in pripovedi ter njihove interpretacije.


Info Odpri zemljevid

DATUM IN ČAS

18.4. 2024, ob 17.00

LOKACIJA

Miheličeva galerija

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih